Šiame madų kaleidoskope kiekviena mergina tikrai ras sau tinkantį ir patinkantį apavą. Laivelių tipo batelių kaimynystėje taikiai įsitaisę grubūs militaristinio stiliaus pusbačiai, padabinti gremėzdiškomis grandinėmis, o lakoniški kelius dengiantys ilgaauliai rungiasi su baikerių batais, puoštais kniedėmis.

Pusbačiai

Svarbiausiu mados proveržiu šį sezoną teisėtai galima laikyti pusbačius. Būtent jie tapo sezono favoritais. Chelsey, brogue tipo, koviniai, grundge stiliaus – paimti iš vyriškos mados, bet adaptuoti moterims, todėl jų šį sezoną trokšta kiekviena šiuolaikinė mergina.

Dar viena madinga tendencija – avalynė, primenanti dailiojo čiuožimo batus, pavyzdžiui, „Baldinini“, ir vyriški chelsey tipo pusbačiai, kaip „Fabi“. Populiarūs pusbačiai grubiais rantytais padais – jie tobulai tinka pasivaikščiojimams blogu oru. Tokius pristato, pvz., „Carlo Pazolini“.

Primename, kad dizaineriai aktyviai eksperimentuoja su dekoratyviais elementais, lakoniški modeliai nelabai populiarūs. Sezono hitas – zigzagu apsiūtas kraštas arba grandinėmis dekoruotas batų priekis. Tokie modeliai pristatyti „Tervolina“ ir „Michael Kors“ kolekcijose.

Madingi ilgaauliai

Aukšti, lakuotos odos ilgaauliai iš 7-ojo dešimtmečio, verstos odos folk stiliaus ilgaauliai iš aštuntojo dešimtmečio ir kelius dengiantys ilgaauliai iš dešimtojo dešimtmečio – tai pagrindinės 2014 m. rudens avalynės tendencijos. Kokio stiliaus ilgaaulius bepasirinktumėte, svarbiausia, kad jie būtų aukšti ir su stabilia pakulne.

Pagrindinis sezono akcentas – spalva. Dizaineriai siūlo prislopintų rudeninių atspalvių gamą. Tarp akivaizdžių lyderių – taurūs žalios ir vyšninės spalvos tonai.

Aukšti ilgaauliai ir kelius dengiantys ilgaauliai

Šio sezono favoritai – kelius dengiantys ilgaauliai. Tai lengva paaiškinti: jais apsiavus kojos vizualiai pailgėja ir atrodo gundančios kaip modelio. Verstos ar paprastos odos, plokščiapadžiai , su nedidele pakulne ar aukštakulniai – rinkitės pačios.

Jei kelius dengiantys ilgaauliai – ne jums, rinkitės klasikinius ilgaaulius. Lakoniški, griežtoko stiliaus, jie puikiai derės prie bet kokio įvaizdžio. Iš dekoro elementų dizaineriai siūlo tik užtrauktukus ir sagteles.

Trumpi rudeniniai aulinukai

Trumpi aulinukai taip pat madingi. Išlieka populiarūs baikerių batai su masyviais dekoravimo elementais – grandinėmis, stambiais užtrauktukais ir sagtimis. Įdomiai atrodo modeliai iš egzotiškos odos arba išpurkšti metalo dažais. Tokie batai šį sezoną derinami ne su grubiais drabužiais, o atvirkščiai, su itin švelniais ir moteriškais – pavyzdžiui, su plevenančiu šilkiniu smulkiai klostuotu sijonu ir stambių raštų megztiniu.

Beje, lietingam orui nepamirškite įsigyti stilingų guminių ilgaaulių. Šio sezono tendencija – blizgančios ir matinės faktūrų derinys.

Uždari aukštakulniai (botiljonai)

Vėsiu oru batelius pakeičia uždari aukštakulniai, kuriuos galima drąsiai avėti ne tik prie kelnių ar džinsų, bet ir prie suknelių. Rinkdamosi vadinamuosius botiljonus, atkreipkite dėmesį į ryškiausius modelius – ryškių spalvų, iš išskirtinės faktūros odos ar įdomiai dekoruotus.
Šį sezoną botiljonai – madinga variacija kitų stilių tema. Dizaineriai virtuoziškai eksperimentuoja su modeliais, siūlydami mums botiljonus, primenančius vyriškus pusbačius ar kazokų aulinius, baikerių batus ar laivelių tipo batelius.

Sportinė avalynė

Paskatintas Karlo Lagerfeldo ir Rafo Simonso, šį sezoną prasidėjo sportinės avalynės bumas. „Chanel“ mados namų pristatyme modeliai demonstravo drąsius suknelių ir sportbačių derinius, o kristalais išsiuvinėti „Dior“ sportbačiai tapo rudens perkamiausiais.
Nenuostabu, kad ši tendencija sparčiai išpopuliarėjo ir dabar kiekviename pasaulio mieste galima pamatyti merginų, kurios prie dalykinių suknelių avi sportbačius.

Rekomenduojame nepiktnaudžiauti šia tendencija ir vis dėlto rinktis klasikinių modelių batus, bent jau kasdienai. O toms, kurioms nepavyksta atsispirti gražiam sportiniam apavui, rekomenduojame atkreipti dėmesį į sportbačius su išskirtinėmis detalėmis, pavyzdžiui, puoštus nėriniais, kaip „Jimmy Choo“, pastelinius, kaip „Reebok“, arba iš roplio odos, kaip „Carlo Pazolini“.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)