Megztiniai – paltai

Jei leidžia oro sąlygos, megztinius galima nešioti vietoje palto. Daugelis prekės ženklų 2012 – 2013 metų rudeniui ir žiemai siūlo šiltų, pailgintų megztinių modelius, skirtus vėsioms Vakarų Europos žiemoms ar šiltesniam mūsų regiono rudeniui. Tokie megztiniai būna numegzti iš storų siūlų su vilna. Kartais jie turi papildomą medžiaginį pamušalą ar prisegamą apykaklę iš dirbtinio ar natūralaus kailio.

Michael Kors

Škotiško stiliaus megztukai

Trikotažas su kelių spalvų rombų raštu būdingas Škotijai kaip klasikinio kasdienio vyriško kostiumo dalis. Savo laiku tokie megztiniai būdavo vilkimi prie mokyklinės ar studentiškos uniformos ir ilgą laiką laikyti tik vyriškos aprangos prerogatyva.
Pringle of Scotland

Škotų prekės ženklą „Pringle of Scotland“, įkurtą 1815 metais, išgarsino būtent šis tradicinis rombų raštas. Nuo XX a. 4-ojo dešimtmečio tokie rombai pradėjo figūruoti ir „Pringle of Scotland“ moterų aprangoje. Nuo tada megztiniai ir trikotažas su rombais laikomas klasika, nepasiduodančia mados pokyčiams.

Storų siūlų megztiniai

Storų siūlų megztiniai kartais vadinami žvejybiniais, nes juos iš pradžių buvo pamėgę žvejai, šildęsi šiltuose vilnos mezginiuose po sėkmingos žūklės. Kai kuriose šiaurės šalyse yra net užpatentuotų tokių megztinių mezgimo raštų, kurie perduodami iš kartos į kartą ir yra saugomi įstatymo.

Įsigyti storų siūlų megztinį galima daugelyje drabužių parduotuvių. Deja, ne visi jie būna numegzti iš natūralios vilnos, todėl tokie megztiniai ir šildo, ir kainuoja skirtingai.

Tommy Hilfiger

Megztiniai be rankovių

Yra originalių megztinių modelių be rankovių. Šilumos atžvilgiu naudos iš tokio drabužėlio bus mažai, bet jei turite fantazijos ir skonį, lengvai sugalvosite, kaip tokią liemenę deramai pritaikyti savo aprangoje.

Megztinis

Megztiniai „šikšnosparniai“

Šiuos megztinių modelius faktiškai galima priskirti berankoviams, tačiau jų savitumas tas, kad jie primena skraistes, užmestas ant pečių. „Šikšnosparnio“ stiliaus megztiniai gražiai atrodo prie kelnių ir palaidinių. Tokius megztinius galima užsimesti ir prie vakarinės suknelės, apnuoginančios pečius.

Ralph Lauren

Megztukai biurui

Megztiniai, kuriais galite vilkėti darbe, turi atitikti oficialios aprangos reikalavimus. Jie neturėtų būti pernelyg margi ar ilgi. Darbui biure rekomenduojama rinktis megztukus iš plonos medvilnės ar kašmyro, nes vilnoniai megztiniai darbo vietoje atrodo pernelyg kasdieniškai. Tačiau skoningai parinktas megztukas, balta palaidinė, švarkas ir kelnės ar sijonas tikrai pelnys jums kolegų pagyras.

Oscar de la Renta
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)