Paaiškėjo, kad į pirmąją madingiausių miestų sąrašo vietą Londonui padėjo pakilti princo Williamo sutuoktinė Kate Middleton bei dizaineris Alexanderis McQueenas. Pasirodo, Kembridžo kunigaikštienės ir britų dizainerio vardai madų kontekste žiniasklaidoje buvo minimi dažniau, nei kiti žodžiai, susiję su madų pramone.

2011 m. pradžioje „Global Language Monitor“ pranešė, kad būtent K. Middleton taps pagrindine naujojo mados sezono veikėja, ir galiausiai tai pasitvirtino. A. McQueenui į sąrašą patekti pavyko taip pat britų princo sutuoktinės dėka – K. Middleton tekėjo apsirengusi būtent Alexanderio McQueeno mados namų suknele.

Tokiu būdu Londonas madų sostinės titulą paveržė iš Niujorko, kuris pirmą vietą užėmė 2010 m. Dabar Niujorkas neteko vieno balo ir nusileido į antrą vietą. 2011 m. trečiuoju tapo Paryžius (2010 m. trečioje vietoje buvo Londonas), kuris pernai užėmė ketvirtą vietą.

Pirmasis „Global Language Monitor“ paskelbtas madingiausių miestų dešimtukas atrodo taip (skliaustuose nurodytos miestų pozicijos 2010 m.):

1. Londonas (3)
2. Niujorkas (1)
3. Paryžius (4)
4. Milanas (6)
5. Los Andželas (5)
6. Honkongas (2)
7. Barselona (10)
8. Singapūras (15)
9. Tokijas (14)
10. Berlynas (18).

Sąraše, į kurį iš viso įtraukta 50 miestų, Maskva užėmė 18-ą vietą. Lyginant su 2010 m., Rusijos sostinei pavyko pakilti dviem punktais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją