Kiekvienas, užsukęs pasigrožėti menininkių kūriniais, buvo paprašytas atsinešti ir nedidelę dovanėlę... beglobiui gyvūnui. Rūta – viena iš gyvybės vagonėlių, įsikūrusių Vilniaus savivaldybei priklausančios įmonės „Grinda“ gyvūnų globos namų teritorijoje, iniciatorių.

Avalynės dizainerė Rūta Rimšelienė
“Šio renginio tikslas labiau parodyti ne kūrinius, o emociją, ir priminti, kad dovanoti yra maloniau nei gauti dovanas. Kiekvienas, atnešęs dovanėlę beglobiams, išreiškė solidarumą tiems, kurie juk ir atsirado dėl žmonių neatsakomybės”, - teigė R. Rimšelienė, pati auginanti du beglobius gyvūnus ir sekmadienį, nuo 12 iki 15 val., kviečianti gerus žmones susirinkti prie gyvybės vagonėlių.

“Taip pat norime paraginti žmones susimąstyti, kas yra brangiausia. Juk brangiausias yra laikas, praleistas su artimaisiais. Tas pusvalandis, kurį skirtume dovanų paieškai, galėtų būti nieko nekainuojanti dovana – laikas, skirtas artimiesiems”, - DELFI teigė R. Rimšelienė.

Menininkės skatina gerų darbų, gerumo grandinę, pagrįstą ne principu: tu man - aš tau, o principu: aš tau, o tu – kitam...

“Kad žmogui būtų didžiausia dovana padaryti gera kitam. Kas yra geras darbas, kiekvienas suvokiame skirtingai, pavyzdžiui, aplankyti senelę, padėti skriaudžiamiems”, - teigė R. Rimšelienė.

Bendras jos ir Vilijos projektas, anot menininkės, yra neįpareigojantis – kai kurie papuošalai dera prie batelių, kai kurie bateliai dera prie papuošalų, vėrinių, skarelių.

“Tai buvo savotiškas eksperimentas, nebandant iš anksto kažką derinti. Juk kartais iš netikėtumo išeina labai įdomių dalykų, - DELFI teigė avalynės dizainerė. – Spalvingi mano bateliai taip pat, manau, patiks ne visoms, ne kiekviena moteris išdrįstų tokius avėti, bet to ir nesiekiu, nes batus vertinu kaip aksesuarus, kaip išskirtinio įvaizdžio, aprangos detalę, kuri įdomesnė turėtų būti viena: vieną kartą tai gali būti įmantresnis šalis, kitą - papuošalas, trečią – originalūs batai. Pastarieji labiau skirti pavasariui bei vasarai”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją