Aukšta talija (trumpas liemuo)

Puikiai tinka ilgi švarkai (dengiantys klubus ir beveik siekiantys dubenį), derinami su trumpomis ar ilgomis kelnėmis. Paslėpkite natūralią liemens liniją pažemintu liemeniu, bet tik siauru diržu. Venkite horizontalių linijų ir detalių: kišenių, korsažų, papečių.

Jei jūsų kojos ilgos, gražiai atrodysite su ilgais sijonais. Tačiau venkite surauktų ar nuo juosmens platėjančių sijonų - tiesus ir ilgas kirpimas atrodys žymiai elegantiškiau. Vizualiai liemenį galima prailginti, dėvint palaidinės spalvos diržą - šis efektas ypač ryškus esant juodai, tamsiai mėlynai ar kitoms neutralioms spalvoms, tačiau nėra tinkamas baltai palaidinei.

Žema talija (aukštas liemuo)

Ši figūra kartais apibūdinama “tik kūnas be kojų”. Norint išlaikyti kūno proporcijas, reikia vizualiai pailginti apatinę kūno dalį ir sutrumpinti liemenį. Rinkitės trumpus švarkelius, sijone ir kelnėse naudokite kuo mažiau puošybinių elementų. Jei turite ilgą švarką, jį dėvėkite tik su trumpu, vos iš jo apačios išlindusiu sijonu.

Dėvėkite paaukštinto juosmens sijonus ir kelnes su platesniu juosmeniu. Taliją akcentuokite diržu, kurio spalva skiriasi nuo palaidinės spalvos ir dera su kelnių ar sijono spalva. Venkite krentančių ties liemeniu suknelių, kelnių su pažemintu juosmeniu.

Neuždenkite kojų net tada, kai madingos ilgos kelnės ar ilgi sijonai. Jums tinkamas ilgis - apie blauzdas, o jei esate gražių kojų savininkė, puikiausias drabužio ilgis - apie kelius.