Jauna, dvejų metukų mergaitės mama, pati traukia akį savo skonio pajautimu. Kol ankstų rytą namuose kepa naminė pica, o antrąjį gimtadienį tuoj švęsiančią Liepą prižiūri vyras Tadas, skubame susipažinti su pirmąją savo kolekciją pristatančia Monika.

- Supažindink mus, kas yra Bruce‘as? Ir kodėl jis nuogas...

- Bruce‘as nėra konkretus asmuo... (pašnekovė nusijuokia). Ne. Bruce‘as yra bet kas, kas tave myli. Tai gali būti tavo vyras, tavo moteris, whatever (iš angl. klb. bet kas). Nuogas dėl to, kad apsirengus „Naked Bruce“ drabužiais, jautiesi tarsi toks būtum...

Drabužių audinys yra plonas, labai švelnus, malonus, leidžia kvėpuoti, reaguoja į šilumą, šaltį, nesukelia alergijų. Kiekvienam žmogui maloniausias yra mylimo žmogaus kūno prisilietimas. Rengi save ir jauti tarsi tave kažkas glamonėtų... Tai Bruce‘as (valiūkiškai nusišypso)...

- Geros naujienos vienišiams...

- Labiau viskas prasidėjo nuo to nuogumo pojūčio. Kai pasidariau pirmus pavyzdžius ir užsimoviau savo tampres, pasijutau gerai... Geriausiai iš visų tamprių, kurias esu turėjusi... Užsimovus medvilnines, tiesiog gera, o su maniškėmis patyriau lengvumo, nuogumo pojūtį.

- Jeigu jau prašnekome apie nuogumą, seksualumo joms taip pat netrūksta – taip aptempia visus moters privalumus, kad jau nieko nepaslėpsi, nors, rodytųsi, juk uždengia nemažą kūno dalį. Kas tau yra seksualumas?

- Man vyro/moters seksualumas slypi gebėjime gerai jaustis esant savimi. Drabužių dydis, veido bruožai, balso tembras – niekas neturi prasmės, jei jautiesi charizmatišku ir gražiu.

- Kokius drabužius renkiesi tu pati?

- Man patinka paprastumas. Ir savo spintoje neturiu kažkokių sudėtingų kirpimų, labai spalvotų drabužių. Mano pačios drabužiai kelių atspalvių, švelnūs, neturiu tokių edgy (iš angl. klb. - iššaukiančių)... Man tamprės yra kaip kelnės, nes kitokių neturiu. Kelnes dėviu blogą dieną, kai liūdna, niekas nenori į mane žiūrėti.

Tamprių viduje užrašėme – these leggings are pants (iš angl. klb. – šios tamprės yra kelnės). Dėl to jos su aukštesniu liemeniu, ilgesnės, kad dengtų kauliuką, nes standartiškai jos šiek tiek trumpesnės ir atrodo kaip išaugtinės kelnės.

- Šalia tamprių pristatai ir marškinėlius bei maudymosi kostiumėlius. Pastarieji klausimų nekelia – gėlės, gilios iškirptės nugaroje ant moters kūno atrodo labai gundančiai. O marškinėliai išties uždari ir unisex‘iniai - tinkantys tiek vyrams, tiek ir moterims.

- Marškinėlių idėja gimė mano vyrui Tadui. Tokie jie tinka aukštiems vyrams ir moterims, kurios juos gali nešioti su tamprėmis. Kodėl unisex? Pažvelkite į daugelį šiuolaikinių prekės ženklų. Kažkada vyras juk nešios tampres. Tikrai (Monika mirkteli akį)!

- Vadinasi, tavo timpas drąsiai gali pirkti ir vyrai?

- Be abejo, kad gali, tik abejoju dėl dydžių (susimąsto)... Manau, L dydį reikėtų matuotis, nors mano draugas Arnas tilpo į S, nes jis labai jau skinny (iš angl. klb. – lieknas).

- Įmantrios modelių pozos, keisti pritūpimai ir kojų iškėlimai Nacionalinės dailės galerijos fone – tokie pirmi įspūdžių, žiūrint į kolekcijos fotosesiją. Kokia buvo jos idėja?  

- Sau pritaikėme Anuschkos Bloomers ir Nielso Schummo fotosesijos žurnalui „The Gentlewoman“ idėją. Norėjosi pasakyti – būk savimi, nevaržyk savęs, ką bedarytum.

- Na, retas kuris prigula prie stulpo, kad pailsėtų ant jo atremtos kojos, kaip matome nuotraukose... Pozos nuotraukose kiek keistokos...

- Pats drabužis nėra visiškai paprastas, todėl ir tos pozos tokios futuristinės (nusišypso)...

- Kokią įsivaizduoji „Naked Bruce“ ateitį?

- Svajonių yra visokių... Kol kas visos susijusios su tamprėmis, nes idėjų joms netrūksta. Kol yra galimybė, reikia jas įgyvendinti. Esant lėšų, gali daryti ir daryti (nusišypso).

- Kas yra tavo klientai?

- Visgi tai daugiau moteris... Nuo dvidešimties iki keturiasdešimties metų. Jai svarbus kokybiškas daiktas, kuris gerai nešiojasi, gerai skalbiasi, gerai atrodo. Viena mano klientė - apie 50-ties - nusipirko maudymosi kostiumėlį. Kitos perka tampres jogai, pilatesui, nes nori atrodyti įdomiai, nemėgsta stereotipinių drabužių.

Ji į timpas taip pat reaguoja kaip į kelnes, jos jai tinka po suknele, prie marškinių. Ji jaučiasi savimi, yra pasitikinti. Tampres ji gali nešioti ir jogos užsiėmimuose, tai – ekskliuzyvinis dalykas.

Jeigu suprakaituoja medvilniniai marškinėliai, matosi prakaito dėmės, o ant šių, kuriuose yra naujos kartos poliesterio, dėmės ne taip išryškėja ir iš karto pradeda garuoti. Nebent žmogaus prakaitas labai aitrus, specifinis.

Tas pats su tamprėmis. Jeigu esi stambesnė, prakaituoji, jos atiduoda karštį. Jos turi tik vieną procentą paslankumo. Blogiausia, ką gali joms padaryti – suplėšyti. Žinoma, ne nuo visko jos apsaugotos. Jeigu festivalyje pro erškėtrožių krūmus bėgsi, išbėgsi su „triusikais“ (nusijuokia).

- Kas tau pačiai gražu šiuolaikinėje madoje? Kas tave įkvepia?

- Nesu labai linkusi kalbėti apie madą... Nepatinka kažkoks „trendas“, pavyzdžiui, spygliai ar labai ryškios spalvos, kuriuos visi staiga pradeda nešioti, nes tai dabar „on top“ (iš angl. klb. – mados viršūnėje). Gimus dukrai Liepai dar labiau noriu, kad tai, ką dėviu, būtų malonu, kad gerai nešiotųsi.

Dabar jau drąsėju ir renkuosi ne tik žemės tonus, galiu jau ir raudonai apsirengti. Persilaužiau (nusijuokia). Man patinka, kai drabužiai daugiau pasako ne savo spalva, o forma, kokybe. Pavyzdžiui, man labai patinka ilgi marškiniai arba kitokio kirpimo modeliai, kai per daug kažko nerodai, kad va, nusirengiau, o ant mano pilvo kaukolė, ant galvos – kepuraitė su spygliais. Aš taip nemokėčiau.

Mums bešnekučiuojant, iš kito kambario ateina Monikos vyras Tadas, Lietuvoje puikiai žinomas „Mondayjazz“ didžėjus, apsivilkęs „Naked Bruce“ marškinėliais.

- Ar tai tavasis Naked Bruce‘as?

- Taip, mano Bruse‘as (nusijuokia). Tadas mane vis skatino daryti, buvo labai užsidegęs.  Marškinėliai, kuriuos jis užsidėjo taip pat labai patogūs. Pavyzdžiui, jeigu mano vyro marškinėliai, kuriuos jis kasdien nešioja, būtų medvilniniai, jau seniai juos visus būtume „suskalbę“, bet nauja technologija to neleidžia. Jose taip pat yra elastano. Už marškinėlių gali net pagriebti, ištempti iki begalybės, bet viskas sugrįžta į vietą.

- Kaip vertini „Naked Bruce“ startą? Juk tai tavo pirmasis bandymas.

- „Naked Bruce” - lyg antras vaikas, todėl su juo elgiuosi sąžiningai, kantriai ir išradingai. Džiaugiuosi, jog Lietuvos moterys pamilo Bruce‘ą. Tikiuosi, kad jį step by step (iš angl. klb. – žingsnis po žingsnio) pamils ir likęs pasaulis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)