Slapti ženklai

Nepradėsime gudrauti: moterų aprangos iškirptės turi vieną tikslą – patraukti vyrų dėmesį. XV – XVII a. damos, pasitelkdamos iškirptės formą ir ant krūtinės prilipdytas museles, mokėdavo vyrams pasiųsti atitinkamus ženklus. Pats žodis „dekoltė“ yra kilęs iš prancūzų decollete (apykaklė) ir lotynų collum (kaklas). Iš tų pačių žodžių gimė ir „koljė“, kuris gražiausiai atrodo prie drabužio su iškirpte.

Iškirpčių formos

Iš pradžių iškirptes turėdavo tik apatiniai rūbai, vėliau jos atsirado ir viršutiniuose drabužiuose. Bėgant laikui, moterys įsidrąsino ir iškirptės tapdavo vis gilesnės bei seksualesnės. Kito ir jų forma: ovalo formos iškirptės apimdavo ir nugarą, po to jas pakeitė gilios kvadratinės dekoltė, kurios ilgainiui tapo kuklesnės. XVII amžiaus pabaigoje suknelės jau nebuvo „visiškai aklinos“, o XX amžiaus pradžioje vakariniuose tualetuose vėl atsirado apnuoginti pečiai, krūtinė ir nugara.

Mažos gudrybės

Iškirptės populiarios ir šiandien, be jų neapsieina nė viena vakarinė suknelė. Iškirptės turi ne vieną gudrybę: ovalo formos iškirptė vizualiai ilgina kaklą ir švelnina jo siluetą. Kvadratinės formos dekoltė didelio biusto savininkėms gali padėti pabrėžti jo grožį. Asimetriškos formos iškirptė tinka lieknoms moterims. Ji kartais dar vadinama „Dianos dekoltė“.

Būkite atsargios

Net jei iškirptė jums itin tinka, atminkite, kad suknelės ir palaidinės su gilia dekoltė tinka tik vakarui ir tam tikromis progomis. Kuo suknelės iškirptė gilesnė, tuo ilgesnė turi būti pati suknelė. Dekoltė jau pati savaime yra tam tikras iššūkis, todėl papildomas nuogų kūno vietų demonstravimas gali reikšti, kad jūs neturite skonio ar neišmanote etiketo.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)