Grožio salono „Grožio dirbtuvės“ plaukų stilistė Eglė Saunorytė-Kinderienė pataria, kaip prižiūrėti bei dažyti žilus plaukus ir, žinoma, kaip atrodyti jaunatviškai.

Kaip stilistė mėgstu aiškumą. Pirmiausia reiktų aptarti žilų plaukų trūkumus ir privalumus. Dauguma skaitytojų turbūt neįžvelgs žilų plaukų privalumų. Bet pradėkime nuo pradžių.

Žilumas nulemtas jūsų genų ir jūsų gyvenimo būdo. Jei paveldėjote savo protėvių savybių ir patiriate daug streso, žilsite daug sparčiau. Paskutiniais tyrimų duomenimis, stresas turi įtakos plaukų žilimui.

O paprastai tariant, žilas plaukas - tai plaukas, neturintis pigmento.

Reiktu aptarti ir žilumo procentą. Jei sugebate objektyviai įvertinti savo plaukų žilumą, galėtumėte lengviau spręsti pasirenkant plaukų spalvą. Plaukų žilumas stilistų tarpe apibūdinamas procentais iki 30 %, 50% ir 100 % visos plaukų masės žilumo.
„Goldwell“ nuotr.

Sutikite, jog turėdamos 100 % žilų plaukų ir dažydama juos tamsia spalva būsite pakliuvusi į spąstus. Plaukų augimo sparta svyruoja nuo 0,5 cm iki 1,5 cm per mėnesį ataugančių plaukų nuo šaknų. Žinoma, būna ir išimčių. Bet jeigu jūsų plaukų augimas spartus, esate 100 % žilas/-a ir dažote plaukus sodraus tamsaus šokolado spalva, nudažę šaknis po 2 savaičių pastebėsite sidabro spindesį, ir, žinoma, nebūsite laimingi.

Visada siūlau didelį labai pražilusiems ir norintiems dažyti plaukus rinktis šviesias spalvas. Tapkite skandinaviškais blondinais. Ar tiesiog nedažykite plaukų.
„Goldwell“ nuotr.
Iki 50 % žilų plaukų turintys ir pasijauninti norintys asmenys turėtų kreipti dėmesį į plaukų žilumo zonas. Jei žylate smilkiniuose ir žilumas tėra iki 50%, galite savęs labai neriboti ir spalvą rinktis pagal prigimtį bei norus.
„Goldwell“ nuotr.
Na, bet jei turite 50% žilų plaukų, kurie puošia jūsų viršugalvį, rinkdamasi spalvą būtinai atsižvelkite į tai. Siūlyčiau rinktis graikinio riešuto kevalo spalva, pieniško šokolado atspalvius. Taip dažyti ataugantys plaukai nebus įkyriai matomi ir žilumas netaps trukumu. Galų gale, dažykite plaukus sruogomis - maskuokite žilumą subtiliai.
„Goldwell“ nuotr.

Jei turite tik 30 % žilų plaukų, tai neturėtų jums kelti didelių rūpesčių. Svarbu žinoti, ko norite. Jei turite dvejonių, ar esate teisingame kelyje, visada pasikonsultuokite su profesionalais,
kurie turėtų patarti ir parekomenduoti, kas jums tiktų ir neapsunkintų gyvenimo.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)