Braitone įsikūrusi dizainerė Jess Eaton naudoja „etiškai gautas“ medžiagas ir tvirtina, kad dėl jos kuriamos mados dar nenukentėjo nė vienas gyvūnas, rašo dailymail.co.uk.

„Aš niekada nežudau gyvūnų savo modeliams. Mums būtų nepriimtina, jei gyvūnai būtų žudomi tam, kad virstų mados kūriniu“, - sakė ji. 

„Aš tiesiog surenku gyvūnus, kai jų natūralus gyvenimas pasibaigia, ir suteikiu jiems begalinį pomirtinį gyvenimą“, - teigė dizainerė.

J. Eaton praėjusiais metais sukėlė sąmyšį, pristatydama antrąją aukštosios mados kolekciją, sukurtą iš kačių kailiukų, alpakos, kirų bei žąsų plunksnų ir net žmogaus krūtinės ląstos griaučių, kuriuos padovanojo vieno universiteto Medicinos fakultetas.

„Mes kasdien valgome gyvulių mėsą, o jų kaulus ir odą išmetame – tai virsta tik atliekomis. Tačiau kai aš paimu šias nugaišusių gyvūnų dalis ir paverčiu jas dailiais drabužių modeliais, kurie gali džiuginti daug metų, žmonės pradeda analizuoti savo jausmus, kas yra priimtina, o kas - ne“, - tuomet sakė ji.

Jos naujausia neįprasta kolekcija, sukurta išskirtinai Londono Baltajai galerijai, bus eksponuojama visuomenei nuo gegužės mėnesio. 

Iš baltų plunksnų ir net pačių paukščių sparnų ji kuria ekstravagantiškus galvos apdangalus, kuriems įkvėpimo semiasi iš filmų, pasakų ir savo vaikystės knygų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)