Šiame kalėjime už tokius sunkius nusikaltimus kaip plėšimai ir žmogžudystės nuteisti kaliniai mezga aukštosios mados drabužius brazilų dizainerei Raquel Guimaraes. Už tai jie gauna 75 proc. nacionalinio minimalaus atlyginimo ir sutrumpina savo bausmės laiką – už tris mezgimo dienas nurėžiama po dieną nuo jų bausmės.

Viskas prasidėjo 2009 metais, kai R. Guimaraes kelis kalinius išmokė piešti ir modeliuoti, taip pat kokybiškai megzti. Tuo metu ji ieškojo mezgėjų savo prekės ženklui „Doiselles“.

Tai visame pasaulyje pripažinta firma, kurios produkcija eksportuojama į parduotuves Jungtinėse Valstijose, Prancūzijoje ir Japonijoje, rašo „Mail Online“. Šio prekės ženklo produktai parduodami ir pačioje Brazilijoje.

„Ši programa suteikia kaliniams įgūdžių ir pasitikėjimo, kuriais jie galės pasinaudoti išėję į laisvę. Tai kelia kalinių savivertę ir atveria duris įsidarbinimui“, - sakė buvęs kalinys Celio Tavaresas, kalėjęs už ginkluotą apiplėšimą.

Čia galite išvysti nuotraukas su dirbančiais kaliniais, kurie pagal naujovišką programą mezga aukštosios mados kūrinius dėl savo pačių laisvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)