„Festivalio išskirtiniai ženkliukai pagelbės visiems, kurie nori pavasarį atsinaujinti ir susikurti savitą stilių. Sau tinkančių stilingų daiktų ras kiekvienas – ir vyrai, ir moterys, ir vaikai. Šįmet pažymėjome pačius įvairiausius drabužius - nuo sportinio iki klasikinio stiliaus, taip pat nemažai ir minimalistinių rūbų ir aksesuarų”, - apie atrinktus daiktus pasakoja festivalio „Mados infekcija” kūrybos vadovė Sandra Straukaitė.

Pavasario tendencija – priešingybių derinimas

Didelis drabužių pasirinkimas laukia ir tų, kuriems ypač svarbi audinių faktūra. Pažymėtų drabužių audiniai – patys įvairiausi. Festivalis rekomenduoja rinktis tiek skirtingų faktūrų derinius, tiek vientisus rūbus, tiek lietpaltinę, sportinę sintetiką, tiek medvilnę. Spalvos turėtų būti pastelinės, pavasarinės, gaivios arba - labai ryškios. Pastarąsias patartina rinktis detalėms.

Avalynės ieškantiems rekomenduojama dairytis sportinio ir klasikinio stiliaus mišinio batų – vienspalvius arba tuos modelius, kuriuose derinamos skirtingos spalvos.

„Šį pavasarį nereikėtų bijoti derinti pastelinių spalvų su ryškiomis, aktyviomis spalvomis, o sportinių batelių – su klasika. Tai besitęsianti tendencija ir šiais metais. Stilingu aksesuaru vyrams ir moterims galėtų tapti batai, rankinė, laikrodis ar akiniai. Ypač rekomenduojamas aksesuaras – patogi kuprinė, kurią kasdien galėtumėte nešioti”, - apie tai, kokius daiktus vertėtų įsigyti, pasakoja antrą kartą šiais metais „Mados infekcijoje” savo kolekciją pristatysiančios dizainerės – Ana Romanova ir Dovilė Cibulskaitė.

Abi dizainerės primena, kad kuriant savo stilių taip pat yra labai svarbu puikiai jaustis ir laikytis tos krypties, kuri kiekvienam individualiai yra tinkamiausia. Išlikti savimi - tai pagrindinis dalykas, kuris nulemia savitą, išskirtinį stilių.

Septynioliktasis „Mados infekcijos” festivalis savo gerbėjų laukia kovo 27-28 dienomis, Šiuolaikinio meno centre, Vilniuje. Per dvi festivalio dienas iš viso bus parodyta 16 kolekcijų, o kartu su lietuviais savo kūrybą pristatys ir dizaineriai iš Vokietijos, Prancūzijos, Belgijos, Latvijos ir Rusijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)