Sagės

Jos grįžo ir vėl karaliauja madų pasaulyje. Galite jas segėti ant kiekvieno drabužio, net ant maudymosi kostiumėlio, jei tai – miniatiūrinis dailus perlų spalvos daikčiukas. Tiesiog būtina vintage drabužius dekoruoti mėgstamais šviesiais aksesuarais, ypač tokiais, kurie simbolizuoja gamtos atgimimą, tarkim, peteliškė, paukštis ar gėlė, bet papuošalai taip pat gali būti etninio, faunos motyvų ar gentinio stiliaus.

Rauktinukai

Rauktinukai taip pat gali atšviežinti jūsų įprastą įvaizdį. Svarbiausia – atsiminti, kaip pasirinkti tinkamą audinį ir spalvą, - tuomet sukursite tikrai išsiskiriantį stilių. Platūs, siauri, daugiasluoksniai rauktinukai gali būti naudojami puošti jūsų rankoves, apykaklę ar sijoną: čigoniški sijonai dabar mados viršūnėje.

Blizgučiai

Kadangi čigoniški motyvai – vieni populiariausių šį sezoną, blizgučiai bei kriauklytės – lengviausias būdas suteikti antrą kvėpavimą senai rankinei. Tiesiog prisiūkite ar priklijuokite jų, kad rankinė suspindėtų. Tam tiks dirbtiniai brangakmeniai, stiklas, perlo sagutės, pusbrangiai akmenys.

Apvadai

Apvadai šį sezoną gali papuošti bet kokį drabužį, įskaitant verslo kostiumėlį. Įprasčiausias būdas apvadams panaudoti – prisiūti jų išilgai rankovių, sijono ar apykaklės. Šviesios spalvos atgaivins bet kokią drabužio detalę, taigi apvadais galite puošti net kišenių viršų. Populiariausi spalvų deriniai – balta ir juoda, raudona ir balta, raudona ir juoda, mėlyna ir balta, juoda ir geltona. Kontrastas gali būti dar labiau paryškinamas naudojant apvadus, kurių tekstūra skiriasi nuo drabužių, pavyzdžiui, šifonas ar šilkas ant mėgstamo tvido kostiumėlio.

Sagos

Kitas itin lengvas būdas atgaivinti kostiumėlį ar apsiaustą – pakeisti sagas. Jos turėtų būti labai didelės, įdomių formų, apvadų ir sagų spalva turi būti tokia pat arba derėti. Sagų virtine galite papuošti ir seną skrybėlę ar rankinę.

Apsiuvai

Apsiuvai puikiai tiks etniniam stiliui. Moderni versija – perlų siuvinėjimai, aplikacijos iš skirtingų audinių ar įvairiaspalvių sagų.

Piešiniai

Piešiniai dabar taip pat madingi. Tai paprastas būdas pakeisti senus drabužius: nupieškite norimą piešinį su gabalėliu muilo ant drabužio, tuomet apveskite pažymėtas vietas su balinimo medžiaga iš švirkšto. Palaikykite baliklį penkiolika-dvidešimt minučių, tuomet nuplaukite šaltu vandeniu.

Klostės

Klostės – efektingas puošybos būdas. Be jau mums įprasto sijono dekoravimo, klostuota gali būti ir suknelės ar palaidinės apykaklė.

Nėriniai

Paskutinis, bet ne mažiau svarbus puošybos elementas – nėriniai. Nėriniai šį sezoną vėl atrandami iš naujo; tai vienas geriausių būdų suknelei papuošti.

Visi šie pateikti patarimai – paprasti ir nereikalaujantys specialių žinių. Tiesiog mėgaukitės vasara!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją