1. Bandote aprėpti tai, kas neaprėpiama.

Kaip sakė Monika iš serialo „Draugai“, vestuvėms kiekviena imame ruoštis nuo 12 metų, kai įsivaizduojame save princese, kurios prie altoriaus laukia beprotiškai įsimylėjęs princas. Nuo tada imame rinkti idealios santuokos atributus iš žurnalų, klijuojame iškarpas į albumus, svajodamos įgyvendinti visas idėjas: tokį tortą kaip žurnale, tokią pačią puokštę, reikia tokio pat vestuvinio šokio kaip klipe „YouTube“.

Realybėje paaiškėja, kad siekis aprėpti tai, kas neaprėpiama, dažnai baigiasi nusivylimais, o bandant aklai kopijuoti šventė netenka originalumo. Tad visų pirma atsisakykite perfekcionizmo, antra, skolindamosi kažkieno idėjas įsitikinkite, kad jos jums iš tiesų artimos ir dera su vestuvių koncepcija ir stiliumi.

2. Įgyvendinate ne savo norus.

Neretai vestuvių iškilmės tampa ilgai laukta ne pačios nuotakos, o jos mamos, būsimos anytos ar draugių švente. Greitai paaiškėja, kad įgyvendinate svetimas svajones. Kad pasiruošimo lamingai dienai netemdytų pykčiai ir nesusipratimai, nuo pat pradžių paaiškinkite draugėms ir artimiesiems – vertiname jų norą padėti ruoštis šventei, bet norite, kad tai būtų jūsų, o ne svetimų idėjų ir norų įgyvendinimas.

3. Neplanuojate.

Be kruopščiai parengto plano ir detalaus biudžeto gyvensite iliuzijomis, naiviai pervertinsite savo jėgas ir finansinius išteklius. Kad prieš vestuves neištiktų nervų priepuolis, skirkite kelias dienas pasiruošimo grafikui ir vestuvinio biudžeto planavimui – čia padės internetas, draugių patirtis ar profesionalūs planuotojai.

4. Išvakarėse sugalvojate eksperimentuoti su išvaizda.

Kiekviena nori būti stulbinama gražuole savo vestuvėse, bet prieš ryžtantis jauninančioms injekcijoms, reikia įvertinti riziką. Yra buvę atvejų, kai po plaukų priauginimo teko griebtis peruko, po nevykusio makiažo praustis ir gražintis pačiai, po nepavykusio dantų balinimo nuotraukose nesišypsoti ir panašiai. Išvada – visas rizikingas procedūras atlikite prieš pora mėnesių iki vestuvių, nesigėdykite konsultuotis su specialistais ir visada rinkitės aukso vidurį.

5. Norite viską padaryti pati.

Pasakojimai, kaip kažkas vien savo jėgomis surengė vestuves, nesikreipę į profesionalus, įkvepia ir tuo pačiu klaidina – realybėje už tokių pasakojimų slepiasi visa specialistų komanda ir nemenkas biudžetas. Taigi atsisakykite sumanymo iškilmių vietą puošti pačios gamintais papuošimais ir nebijokite kreiptis į specialistus. Jei bandysite viską – pradedant scenarijaus parašymu, baigiant puokščių gamyba, užsikrauti sau ant pečių, rizikuojate sugaišti laiką ir išeikvoti jėgas tam, ką kur kas greičiau ir kokybiškiau atliktų specialistai.

6. Nuolat kalbate apie pasiruošimą su jaunikiu.

Taip, yra vyrų, kuriuos, kaip ir mus, apima priešvestuvinė karštinė, jie pasirengę kartu valandų valandas peržiūrinėti vestuvinius žurnalus, galvoti meilės istoriją fotosesijai, aptarinėti, kaip sustatyti stalus, suknelės stilių ir t. t. Bet sutikite – tokie jaunikiai yra retenybė.

Dauguma vyrų apsiriboja svarbiausiomis detalėmis – kostiumu, kvietimų sąrašu, biudžeto sudarymu ir meniu. Kad nereikėtų pyktis, ruošiantis romantiškiausiai dienai gyvenime, stenkitės per daug neapkrauti mylimojo pasiruošimais vestuvėms ir kreipkitės į jį tik tais klausimais, kuriems reikalingas jo įsikišimas.

7. Stengiatės stipriai sulieknėti prieš vestuves.

Šį punktą galima įrašyti pirmoje vietoje. Nusprendusios stipriai sulieknėti, merginos sekina save dietomis, badauja, plūkiasi sporto salėje, pradeda vartoti papildus, liekninamuosius preparatus, arbatas ir netgi nusiperka keliais dydžiais mažesnę suknelę – motyvacijai.

Tokių negailestingų eksperimentų rezultatas dažniausiai būna liūdnas – net jei pavyksta sulieknėti, nuotaka netenka veido skaistumo, po akimis atsiranda tamsūs ratilai, kartais ima slinkti plaukai ar netgi pakrinka nervai. Liūdniausia, kad iš anksto įsigytą suknelę tenka gražinti, – net sulieknėjus ji ne visada tinka, – ir ieškoti naujos. Tad prieš puldamos laikytis griežtos susimąstykite – ar tikrai verta gadintis sveikatą?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją