Nesisemkite įkvėpimo iš labai lieknų modelių: skirtingoms figūroms tinka skirtinga apranga. Tačiau tai tikrai nereiškia, jog pilnesnių figūrų moterys turėtų slėptis už plačių, nuobodžių drabužių. Juk tikrai galite rasti puikių, Jūsų figūrą puošiančių drabužių!

Kūrėjos dalinasi 10 praktiškų stiliaus patarimų plius dydžio moterims.

10. Ne per siaura!

Nors nereta moteris mano, jog mažesni drabužiai suspaudžia kūną ir taip lieknina, iš tiesų pernelyg siaura apranga vizualiai tik padidina kūno apimtis. Verčiau pamirškite dydžių etiketes ir rinkitės tai, kas iš tiesų Jums tinka. Net jeigu tai reiškia, jog teks pradėti pirkti plius dydžio drabužius.

9. Bet ir ne per platu!

Dažnai plius dydžio moterys renkasi plačius, laisvai krentančius (oversize) drabužius tikėdamosi, jog šie paslėps jų kūnus. Bet iš tiesų, tokia apranga tik dar labiau atkreipia dėmesį į vizualiai išdidintas Jūsų kūno apimtis. Nepriklausomai nuo to, koks Jūsų figūros tipas ir dydis, drabužiai turi jį atitikti — būti nei per maži, nei per dideli.

8. Probleminėms vietoms — tamsi spalva

Teisingas spalvų pasirinkimas gali vizualiai pakoreguoti figūrą. Tamsios spalvos vizualiai tolina, šviesios, priešingai, artina. Tad tamsūs drabužiai ar jų detalės padės paslėpti problemines vietas ir sukurti gražesnes kūno proporcijas.

7. Žinokite, kas tinka Jūsų figūrai

Pasidomėkite, koks Jūsų figūros tipas — kartu rasite nemažai informacijos, kokia apranga jam tinka. Pavyzdžiui, jeigu Jūsų labai platūs klubai ir norite vizualiai juos sumažinti, neturėtumėte rinktis kelnių su kniedėmis, siuviniais ar kitomis detalėmis ant užpakalinių kišenių, klubų. Tuo tarpu jeigu Jūsų rankos labai raumeningos ar apvalios, palaidinė, kurios rankovės baigiasi ties siauriausia rankos vieta, šias vizualiai tik dar labiau padidins.

6. Aksesuarų balansas

Pabandykite įsivaizduoti labai stambią moterį su mažyte delninuke. Taip jos kūnas atrodys dar didesnis. Jeigu esate plius dydžio moteris, rinkitės masyvesnius aksesuarus.

5. Medžiagos?

Kalbant apie medžiagų pasirinkimą, visuomet teikite pirmenybę kokybei. Venkite pernelyg detalėmis apkrautų ar stambiais raštais margintų audinių. Pasirinkusi kokybiškus, aiškaus kirpimo, modernios klasikos drabužius atrodysite elegantiška ir stilinga.

4. Tinkamas apatinis trikotažas

Tinkamas apatinis trikotažas — labai svarbi aprangos detalė. Rinkitės Jums idealiai tinkančią liemenėlę, pasirūpinkite, kad apatinis trikotažas neįsirėžtų į odą ir, prieš vilkdamasi puošnią suknelę, nepamirškite figūrą formuojančio apatinuko. Drabužiai gražiau kris ant kūno, o Jūs labiau pasitikėsite savimi!

3. Ilgesnės palaidinės

Rinkitės šiek tiek ilgesnes palaidines. Jeigu turite atsikišusį pilvuką, kurį norite paslėpti, tai padaryti galite ilgesnės ar peplum kirpimo palaidinės pagalba. Taip pat toks pasirinkimas vizualiai prailgina liemenį, tad atrodote lieknesnė!

2. Aukštas ar žemas liemuo?

Iš tiesų galite pasinaudoti tiek aukšto, tiek žemo liemens drabužių privalumais. Pasirinkusi suknelę, kurios liemuo yra paaukštintas ir kiek pasiaurintas, dailiai pabrėšite savo kūno išlinkimus. Prie tokios aprangos galite derinti ir diržą. Tuo tarpu renkantis kelnes, geresnis pasirinkimas — žemesnis liemuo.

1. V formos iškirptės — puikus pasirinkimas!

Plius dydžio moteris ypatingai puošia drabužiai su V formos iškirptėmis. Jos vizualiai prailgina kaklą, gražiai pabrėžia krūtinę. Jeigu jaučiatės patogiai, galite rinktis ir šiek tiek gilesnes iškirptes.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!