G.Masalskiui malonu rūpintis vaikais

Anoniminių darboholikų klubo prezidentas Giedrius Masalskis sakė, kad pats nesiruošia švęsti Tėvo dienos: „Būtų juokinga švęsti savo dieną, tačiau vaikai kartu su mama visada pasveikina“.

Tėvo dienos proga Masalskiai ypatingos šventės neorganizuoja.

„Kažkokių didesnių švenčių man ir taip užtenka, todėl svarbiau, tiesiog, parodyti dėmesį“, - teigė dviejų vaikų tėvas.

G.Masalskis nepamiršta pasveikinti ir savo tėčio: „Kartu išgeriame vyno, paplepame, padedu buityje. Manau, gerai tėvukui padėti prie įvairių darbų pasikrapštyti. Kartais kokių įrankių padovanoju“.

Pats Giedrius iš vaikų švenčių proga dažniausiai gauna piešinių.

„Kas gali būti geriau? – retoriškai klausė jis. - Tėvu būti man ir sunku, ir lengva. Jei tik pareičiau namo vaikais pasidžiaugti ir sakyčiau „Maladiec, boba, gerai tvarkaisi“, būtų lengviau, bet aš taip nenoriu, todėl pats save labai įtraukiu į vaikų priežiūra. Man tai patinka, malonu. O sunku... na, nes kartais gi būna sunku su vaikais susitarti“.

„Šeima – kaip valstybė”

Šou verslo rykliu vadinamas Arūnas Valinskas, paklaustas, ar ruošiasi švęsti Tėvo dieną, tik juokėsi.

„Jei vaikai paruoš, tai ir švęsim”, - teigė jis.

Valinskų šeimoje įprasta šeimynines šventes minėti leidžiant laiką kartu su vaikais: „Išgeriame kartu „kolos“ ar vyno taurę. Aš taip pat savo tėvą pasveikinu”.

Nors žymus šou verslo atstovas nuolat turi begalę darbų, jis randa laiko ir duoti patarimų savo vaikams: „Jie retai klausia patarimų, bet dažniau gauna. O kaip tėvas pasakė, taip ir turi būti”.

Kas būtų, jei vaikai visgi nuspręstų neklausyti?

„Šeima – kaip valstybė, jei nepatinka – gali emigruoti, - kaip visada originaliai atsakė save griežtu laikantis tėtis. - Vaikai žino, kad aš esu griežtas tėvas, todėl jiems, galbūt, maloniau bendrauti su nuolaidesniais suaugusiais – mama, močiute. O aš esu, kai reikia kažkokias problemas spręsti. Manau, toks ir turi būti vyras. O tėvu būti sunku, lengva, malonu ir privaloma”.

A.Ramanauskas Tėvo dienos nešvenčia

Algis Ramanauskas-Greitai sakė, kad tėvo dienos švęsti neketina.

„O kodėl aš turėčiau švęsti?, - klausė vienerių metų sūnaus Adomo Dovydo tėtis. - Tokio pobūdžio švenčių nešvenčiu. Švenčiu gimtadienius, Kalėdas, o tokias šventes galima nebent minėti. Kas tai yra švęsti, balių daryti?“.

A.Ramanauskas teigė, kad jam būti tėvu – nesunku. Gal todėl, kad, kaip sakė jis pats, daugiau laiko sūnaus priežiūrai skiria mama.

Ypatingų laisvalaikio praleidimo būdų su sūnumi tėvas kol kas neturi: „Jis dar tam per mažas. Tiesiog būnu su juo, prižiūriu ir tiek“.

Choras švęs futbolo stadione

Tėvo dienos nesureikšmino ir grupės „ŽAS” narys Linas Zareckas-Choras, dviejų metų Rūtos ir aštuonerių Saulės tėtis.

„O kada bus ta Tėvo diena, šeštadienį ar sekmadienį? Žaisim futbolą su draugais, gersim alų ir padejuosim, kaip mums sunku gyventi, - juokėsi Choras, sužinojęs, kad Tėvo diena jau šį sekmadienį, tačiau ar jam sunku būti tėvu, muzikantas sakė niekada nesusimąstęs: - Juo esi ir viskas”.

Šventės dieną L.Zareckas taip pat lauks vaikų iniciatyvos: „Žiūrėsim, ar prisimins pasveikinti tėvą. Aš tai specialiai nepriminsiu”.

Tiesa, visa atsakomybė atiteks vyresnėlei Saulei, nes Rūta sveikinimams dar per maža.

„Praėjusiais metais Saulė mane jau pasveikino”, - džiaugėsi dviejų dukrų tėtis.

Kadangi Lino ir vaikų pomėgiai, pasak jo, labai skiriasi, ypatingų bendrų laisvalaikio tradicijų jų šeimoje nėra: "Tačiau jie ateina pažiūrėti, kaip man sekasi futbolą žaisti, aš nueinu į muzikos mokyklą pažiūrėti, kaip Saulei sekasi".