Istorija prasidėjo 2009 m. balandį, kai Caroline Atkin buvo diagnozuotas smegenų auglys. Gydytojų prognozės buvo negailestingos – jai gyventi liko ne daugiau nei metai. Po devynių mėnesių, 2010 m. sausį, nuo kraujo išsiliejimo į smegenis mirė jos 44 m. vyras Davidas.

Sunkiai sergančiai 45 m. Caroline nedavė ramybės klausimas, kas po jos mirties nutiks vaikams. Ji paprašė Julie jais pasirūpinti, ir šioji sutiko; taip gimė susitarimas, kurį moterys pavadino „Planu B“, rašo dailymail.co.uk.

Kai po kelių mėnesių, birželį, Caroline mirė, Julie laikėsi duoto žodžio ir paėmė auginti tris mirusios draugės sūnus ir dvi dukras. Kol valgomasis buvo pertvarkomas į vaikų kambarį, berniukai miegojo sode pastatytoje palapinėje.

Visu etatu dirbanti 46 m. Julie augina savo vaikus Christianą (14 m.), Peterį (18 m.) ir Adamą (20 m.) bei Caroline vaikus Michaelą (12 m.), Keiraną (11 m.), Jamesą (10 m.), Emmą (8 m.) ir Chantellę (6 m.).

Be to, ši šauni šeima palaiko glaudžius ryšius su vyriausiuoju Caroline ir Davido sūnumi Timu (17 m.), kuris gyvena pas gimines kitame mieste.

J. Jones nemano, kad padarė žygdarbį. Savo poelgį ji vadina „natūraliu ir niekuo neypatingu“.

„Mes lankėme tą pačią mokyklą, aš buvau vyriausia pamerge jos vestuvėse ir esu daugelio jos vaikų krikšto mama. Ji norėjo, kad tapčiau oficialia vaikų globėja. Diena, kai Caroline mirė, buvo blogiausia diena gyvenime. Nežinojau, kaip tai pranešti jos vaikams. Tą popietę, paėmusi vaikus iš mokyklos, pasakiau jiems, kad jų mamos nebėra; to niekada nepamiršiu. Jie paklausė, ar galime nueiti į parką – taip ir padarėme. Nuo tos dienos mes visada kartu“, - pasakojo moteris.

Drąsioji J. Jones sugeba dirbti ir rūpintis vaikais, nors sulaukia tik minimalios finansinės paramos iš valstybės. Ji susisiekė su savivaldybe ir paprašė pagalbos, bet moteriai buvo pasakyta parduoti savo namą, persikraustyti į socialinį būstą ir prašyti pašalpų.

J. Jones nesutiko: „To niekada nedarysiu, nes mes turime puikų namą. Viskas, ko aš noriu – tai tik truputis pagalbos.“

Ji padavė prašymą leisti statyti priestatą, kad šeima turėtų daugiau erdvės, bet jis nebuvo patenkintas.

Kambaryje, kuris anksčiau tarnavo kaip valgomasis, dabar miega J. Jones sūnūs Christianas ir Peteris. Vyriausias sūnus studijuoja universitete ir gyvena bendrabutyje.

„Aš myliu Caroline vaikus kaip savo ir niekada neleisčiau jų išvežti į vaikų namus. Šie vaikai yra nuostabūs. Mes daug kalbame apie jų mamą ir tėtį, jaučiame šeimos ir draugų paramą.

Tai, ką aš darau, yra labai natūralu. Aš šalia, kai jiems prisireikia mamos, meilės ir rūpesčio. Žinau, kad Caroline būtų pasielgusi lygiai taip pat“, - teigė J. Jones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją