„Kiekvieną vasarą vien į Vilniaus gatves pabyra beveik 100 tūkst. moksleivių. Tėvai norėdami būti tikri, kad jų atžala nors dalį vasaros praleis saugioje aplinkoje, kur pailsės ir įgis naujos patirties, vaikų vasaros stovyklų paiešką pradeda jau dabar. Šiuo metu į mūsų organizuojamas stovyklas yra parduota trečdalis kelialapių“, – teigia šeimos švenčių organizavimo įmonės „Šeimos šventės“ vasaros vaikų stovyklų organizatorė Ramunė Simonaitienė.

Šiemet, kaip ir pernai labiausiai domimasi stacionariomis vaikų vasaros stovyklomis. Kaip parodė šeimos švenčių organizavimo įmonės „Šeimos šventės“ tyrimas tėvai dažniausiai ieško kokybiškų ir gerai organizuotų sveikatingumo – ekologinių stovyklų kaimo aplinkoje.

Įmonės vykdyto tyrimo dėka paaiškėjo, kad 90 proc. tėvų pageidauja, kad vaikai stovyklos metu kvėpuotu grynu oru, valgytų sveiką maistą, gyventų kaimo aplinkoje, kur būtų saugu ir švaru. Nemažiau svarbus ir užimtumas. 80 proc. tėvų rinktųsi stovyklas, kuriose vaikai ne tik pailsėtų, bet ir įgytų žinių apie sveiką gyvenimo būdą.

„Kaip parodė mūsų vykdytas tyrimas skubančioje šiuolaikinėje visuomenėje, dauguma šeimų yra nutolę nuo gamtos. Jų gyvenime pilna rūpesčių bei stresų ir nebelieka laiko kasdien pagalvoti apie gyvenimo kokybę bei ekologiją. Tėvai siekia bent vasaros laikotarpiui vaikus išsiųsti į ekologišką aplinką, kaimą, kad ir jie pajustų, ką reiškia augti gamtoje ir ja rūpintis. Būtent todėl sukūrėme vaikų vasaros stovyklą „Eko vaikai“. Ši stovykla, tai mažas žinių elementorius, kurį perskaitęs vaikas gaus sveikos gyvensenos pagrindus“, – kalba įmonės „Šeimos šventės“ direktorė Inga Klimienė.

Pagal tėvų nurodytus prioritetus sukurtoje stovykloje „Eko vaikai“ (http://www.stovyklosvaikams.com) įvairių specialistų dėka vaikai bus susipažindinami su sveiku gyvenimo būdu, turės galimybę išreikšti bei lavinti savo kūrybiškumą.

„Parodysime jaunajai kartai, kad laisvalaikis įdomus gali būti ne tik prie kompiuterio ekrano. Stovyklos „Eko vaikai“ kiekvieną dieną turės atskirą temą, veiks teminiai būreliai, kuriuose vaikai mokysis kūrybiškai dirbti komandoje. Darysime pažintinius žygius po mišką su biologu. Stebėsime dangaus kūnus, su žvaigždėmis ir planetomis vaikus supažindins astronomas. Vyks sportiniai komandos formavimo užsiėmimai, filmų vakarai po atviru dangumi, muzikinės vakaronės prie laužo, teatro ir šokių būreliai. O stovyklos pabaigoje sukursime nepaprastą dovaną – spektaklį tėveliams“, – pasakoja I. Klimienė.

Su naujausiomis vaikų vasaros stovyklomis tėveliai galės susipažinti artėjančioje 17-oje tarptautinėje turizmo, sporto ir laisvalaikio parodoje „Vivattur 2011“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją