Pasak Raudonojo Kryžiaus draugijos, šioms skurdžiai gyvenančioms šeimoms nuolat trūksta vaikų auginimui skirtų daiktų. Socialinėse paraštėse yra ir dauguma daugiavaikių šeimų, bei tos, kuriose vaiką augina tik vienas suaugęs žmogus.

Apklausos duomenimis, kurios metu buvo siekiama sužinoti, kiek besilaukdami naujagimio tėvai išleido pinigų vaiko auginimui skirtiems būtiniausiems daiktams (drabužėliai, vežimas, automobilinė kėdutė, vonelė, lovytė ir kt.), 28 proc. respondentų išleido daugiau nei 3000 litų.

Panašus respondentų skaičius (26 proc.) tam skyrė 1500-2000 Lt ir gerokai mažiau apklaustųjų (16 proc.) vaiko krepšelį sudarė 1000-1500 Lt.

„Iš tiesų, tėvų, besilaukiančių kūdikių išlaidos labai didelės. Kokybiškas vežimėlis kainuoja virš 1000 litų, taip pat nebus apseita be vonelės, lovytės ar drabužėlių. Manau, kad tėvams, kurie viską perka iš savo lėšų, reikia turėti bent 3000 litų. Tai nemaži pinigai, todėl raginame dalintis su skurdesnėmis šeimomis. Šiuo metu vykstančioje akcijoje „Dalinkimės vaikyste“ tėvai noriai neša jiems jau nereikalingus vaikų daiktus, nes kiekvienas žmogus, susilaukęs vaiko žino, kiek daug lėšų reikia naujagimio auginimui“, – sako prekių vaikams parduotuvių tinklo „Kotryna“ mažmeninės prekybos vadovas Laimonas Bazilius.

Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos 2009 m. duomenimis, šeimų su trimis ir daugiau vaikų skaičius viršijo 40 tūkst. Šioms šeimoms labiausia trūksta pagrindinių vaikų auginimui skirtų daiktų: vaikiškų vežimėlių, nešyklių, vaikiškų drabužėlių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)