13
Kitas

Kada tekėti?

Kada pradėti bendrą gyvenimą?

1992 m. atliktame tyrime, kurio išvados buvo paskelbtos žurnale „Santuoka ir šeima“, teigiama, kad poros, kurios gyvena kartu iki santuokos, 46 proc. dažniau skiriasi, lyginant su poromis, kurios kartu ima gyventi tik po vestuvių.

Tačiau naujesnės ir moderniai visuomenei aktualesnės apklausos parodo, kad bendras gyvenimas iki santuokos neturi jokios įtakos jos trukmei. Tyrėjai teigia, kad santuokos trukmę lemia gyvenimo kokybė it amžius, o ne tai, ar pora gyveno kartu iki vestuvių.

Taip pat nustatyta, kad moterys, kurios išteka būdamos 25–29 m., dažniau su savo vyrais gyvena ilgus metus, o moterys, kurios ištekėjo iki 24 m. ar sulaukusios 24 m., išsiskiria per pirmus trejus santuokos ir bendro gyvenimo metus. Mokslininkai daro išvadą, kad santuokoje svarbiausia sutuoktinių branda, kuri ateina sulaukus tam tikro amžiaus. Būtent branda ir gebėjimas prisiimti atsakomybę užtikrina patvarią santuoką.

13
Kitas

Kada tekėti?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)