Moliūgų kampelio šeimininkai – ūkininkai Laima ir Vincentas Stragiai, moliūgus auginantys jau 15 metų. Deltuvos seniūnijos, Leonpolio kaimo, ekologiškame, beveik 90 ha ūkyje, daugiau nei 1 ha yra skiriamas moliūgams. Stragiai augina keletą šios daržovės veislių, iš kurių populiariausi - dekoratyviniai prancūziški ryškiai oranžinės spalvos moliūgai, itin tinkami interjero puošybai. Pensinio amžiaus ūkininkai šiemet iš daržo išrideno apie 20 tonų moliūgų.

Moliūgai labai vertingi žiemą, kai sumažėja kitų šviežių daržovių. Tai – dietinis ir gydomasis produktas. Moliūguose gausu organinių rūgščių, karotino, įvairių vitaminų, o pagal geležies kiekį jie – čempionai tarp daržovių. Itin vertingas moliūguose aptinkamas retas vitaminas T.

Sekmadienio turgelis Gedimino prospekte veikia jau ilgiau nei metus. Čia prekiauja tradicijas puoselėjantys ir kokybiškus produktus gaminantys Lietuvos amatininkai ir ūkininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją