„Tai tik pirma įžanga į socialinės atsakomybės projektus, kuriuos planuojame vystyti ateityje. Šiandien kalbame apie baimes ir stereotipus. Norėjau rasti priemonę kalbėti apie tai per madą, kuri būtų įdomi ne tik tėvams, bet ir vaikams”, – pasakojo projekto dizainerė ir įkūrėja Edita Jankauskienė.

Projekto modeliais tapo Ericos ir Jurgio Didžiulių sūnūs Pranas ir Antanas.

„Man labai artima šių menininkų kūryba, ir džiaugiuosi, kad mano berniukai galėjo prisidėti prie projekto, kuris neša stiprią socialinę žinutę”, - kalbėjo Erica Jennings.

AKUKU UNIFORM džemperiai dekoruoti menininko Egyboy piešiniais, kuris išgarsėjo visame pasaulyje laisva ranka pieštais darbais. Ypatingo susidomėjimo sulaukęs menininkas provokuoja užrašais, paveikiomis žinutėmis ir socialiniais komentarais, kuriuos perkelia į markeriu pieštą meno formą.

„Pirmas bendradarbiavimo bandymas yra labai sėkmingas, todėl jau dabar pradedame planuoti naujus projektus, ypač jautriomis mokyklos temomis. Mano galvoje šiuo metu sukasi patyčių tema, žiemą pradedame naują kūrybinį etapą sąmoningumo skatinimui. Tikiu, kad šiuolaikinis menas, ypač gatvės Pop Art stilius, gali būti paveiki priemonė, priverčianti išgirsti”, - džiaugėsi Egyboy menininkas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)