Žinoma, vaikai galvoja tik apie gerąsias augintinio įsigijimo puses ir linksmybes. Tuo tarpu tėvai, net ir neturėję augintinio prieš tai, suvokia, kad gyvūnas namuose reikalauja daug kantrybės, laiko ir pastangų.

Varviko universiteto psichologai prieš kelerius metus ištyrę grupę pradinukų, nustatė, kad net 90 procentų gyvūnus namie laikančių vaikų juos įvardijo, kaip vieną svarbiausių dalykų savo gyvenime. Gyvūnai vaikams buvo svarbesni net nei draugai ar mokytojai.

Savo augintinius vaikai vadino „supratingiausiais pašnekovais”, „geriausiais draugais”, „paslapčių saugotojais” ir „gynėjas”. Anot specialistų, ryšys su naminiu gyvūnu vaikams buvo toks svarbus dėl patiriamų pozityvių emocijų. Augintinis neteisia, neapsimetinėja, besąlygiškai myli ir yra ištikimas.

Tad tiems tėvams, kurie šiuo metu yra „augintinio įsigijimo kryžkelėje“, pateikiame kelias teigiamas priežastis, kodėl vaikui turėti auginti verta.

Vaikai, kurie užauga su augintiniais turi mažesnę astmos ar alergijos vystymosi riziką.

Žaidimas su gyvūnu padeda normalizuoti kraujo spaudimą.

Vaikai turėdami augintinį dažniau išeina į lauką pasivaikščioti, pabėgioti ir žaisti. Todėl gali pasigirti geresne sveikata.

Gyvūnėlių savininkai rečiau lankosi šeimos gydytojo kabinete.

Kai kurie besimokantys skaityti vaikai jaučiasi geriau, kai gali garsiai tai daryti augintiniui.

Berniukams rūpinimasis augintiniu atstoja mergaitišką žaidimą „namais“. Taip berniukai mokosi rūpintis kitais.

Augintinio maitinimas ir rūpinimasis juo gelbsti didinant vaikišką atsakomybės jausmą.

Vaikai, augę su gyvūnais, pasižymi geresne impulsų kontrole, socialiniais įgūdžiais ir didesniu savigarbos jausmu.

Dalijimasis meile ir rūpesčiu augintiniui gerina brolių ir seserų santykius.

Gyvūno glostymas mažina stresą, vienišumo ir baimės jausmą.

Specialistai teigia, kad, renkantis gyvūną, reikėtų atkreipti dėmesį į vaiko charakterį. Pavyzdžiui, šunys padeda vaikams įgyti pasitikėjimo savo jėgomis, ugdo kantrybę, tolerantiškumą bei empatiją. O katės murkimas ir šiluma padeda atsipalaiduoti, tad šis gyvūnas turėtų būti tinkamas įsitempti linkusiam, nervingam vaikui. Katės murkimas stabilizuoja nervų sistemą, mažina sąnarių ir galvos skausmus.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)