Privalumai

• Tiksliai žinosi savo kūdikio maistelio sudėtį.
• Žinosi, kur pirkti maisto produktai ir kaip kruopščiai iš jų paruoštas patiekalas. Tai ypač naudinga pastebėjus, kad vaikas kažkam alergiškas.
• Gaminti pačiai pigiau, nei pirkti kūdikių maistą iš parduotuvės.
• Žinosi, kad kūdikis valgo maistą be konservantų.
• Maistas visada bus šviežias.
• Gali naudoti namuose augintas daržoves.
• Naminis maistas skanesnis.

Priemonės, kurių prireiks

Yra keletas virtuvės prietaisų, kurių pagalba greitai ir nesunkiai galėsi paruošti kūdikio maistą. Tai maisto trintuvas arba kombainas, indeliai maistui laikyti, nes pravartu iš karto pagaminti šiek tiek didesnį kiekį. Pravers ir kūdikių maisto receptų knygą arba ieškok idėjų internete. Netruks praeiti šiek tiek laiko ir nepastebėsi, kad daugelį receptų jau moki atmintinai.

Pagrindiniai žingsniai gaminant kūdikių maistą:

• Rinkis šviežius maisto produktus, geriausiai organiškus. Tokiu atveju galėsi nesibaiminti dėl pesticidų, kurie gali patekti į tavo kūdikio maistą.

• Plauk visus vaisius ir daržoves.

• Prieš gamindama vaisių tyreles nulupk vaisių odelę. Tokių vaisių kaip, pavyzdžiui, persikai odelę lengvai nuimsi pavirusi juos karštame vandenyje 30 sekundžių.

• Vaisius ir daržoves prieš virdama supjaustyk mažais kubeliais, taip bus lengviau juos sutrinti.

• Vaisių ir daržovių nebūtina virti, galima juos ruošti garuose.

• Prieš maitindama kūdikį maistą atvėsink.

• Į pagamintą tyrelę gali įpilti vandens ar sulčių, kad išgautum skystesnę konsistenciją.

• Nesuvalgytą kūdikio maistą laikyk šaldytuve, gali netgi pasiruošti šaldytų kūdikio maisto kubelių, kuriuos prireikus galėsi greitai atšildyti. Šaldiklyje šaldytas maistas ilgai negenda.

• Jei kūdikio maistą šaldytuve planuoji laikyti ilgiau, priklijuok prie jo pagaminimo datą.

Kai kurie maisto produktai, pavyzdžiui, bananai neverdami. Gali juos tiesiog supjaustyti mažais gabalėliais ir sutrinti, įpilti nedidelį kiekį vandens ar sulčių ir paruošti norimos konsistencijos tyrelę.

Dažnai nemaitink kūdikio morkomis, špinatais ir burokėliais, nes juose dažnai susikaupia nemažas kiekis nitratų.