Taip pat atsižvelgta į kūdikių mirtingumo, žmogžudysčių, savižudybių lygio, taip pat paauglių nėštumo, narkotikų vartojimo, rūkymo, priekabiavimo, nutukimo ir kitus kriterijus.

Nyderlandai, Norvegija, Islandija, Suomija, Švedija pateko į pirmąjį penketuką šalių, kuriose gera augti vaikams, tuo tarpu Lietuva atsidūrė sąrašo pabaigoje - 27 vietoje, žemiau mūsų - Latvija (28) bei Rumunija (29). Šioje šalyje daugiau nei pusei vaikų trūksta maisto.

Estija sąraše užėmė 23 vietą, Lenkija 21.

Anot tyrėjų, šalies pragyvenimo lygis, ką rodo JAV pavyzdys, dar nereiškia, kad ši valstybė yra ir draugiška vaikams.

JAV – viena iš nedaugelio valstybių, kurioje kūdikių mirtingumas yra šeši iš 1000-io. Panaši padėtis ir Latvijoje, Rumunijoje bei Slovakijoje. Be to, Amerikoje yra vienas iš mažiausių gimstamumo lygių. Joje taip pat prasčiausias ikimokyklinis ir mokyklinis švietimas. Pagal šį kriterijų prastesnė padėtis tik Graikijoje ir Rumunijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)