Paruošimui: 50 min
Kepimui: 60 min
Energetinė vertė: 340 kcal/1 porc.

12 porcijų reikės:

6 obuolių,
po 2 valg. šaukšt. Medaus ir romo,
½ arbat. šaukštelio malto imbiero,
1 citrinos žievelė ir sultys,
150 g sviesto,
100 g cukraus,
3 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos,
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
50 g maltų graikinių riešutų,
225 g miltų,
250 g varškės,
100 g grietinės,
1 kiaušinio trynys,
3 valg. šaukštai abrikosų džemo,
po 1 valg. šaukštą krakmolo ir cukraus pudros.

Gaminimas:

1. Obuolius nuvalyti. 3 obuolius supjaustyti kubeliais, likusiems 3 išimti sėklalizdžius ir supjaustyti riekelėmis. Sumaišyti medų, romą, citrinos sultis, imbierą, palaistyti puse šio mišinio obuolių riekeles ir palikti prisigerti.

2. Sumaišyti 125 g sviesto ir 80 g cukraus, sudėti kiaušinius, druską ir riešutus. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išmaišyti su sviestine mase.

3. Išmaišyti obuolių kubelius su likusia puse romo ir medaus mišinio. Ištepti riebalais kepimo formą ir sukrėsti į ją tešlą. Ant viršaus suberti obuolių kubelius.

4. Sumaišyti varškę, grietinę, kiaušinio trynį, krakmolą ir sukrėsti šią masę ant obuolių kubelių. Ant viršaus sudėti obuolių griežinėlius ir uždėti likusį sviestą bei pabarstyti 1 valg. šaukštu cukraus. Kepti pyragą 180° karštumo orkaitėje 60 min. Iškepusį obuolių pyragą ištepti abrikosų džemu ir pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją