Nuo to kenčia jų miegas. Tai praneša „Journal of Pediatrics“, kuris apklausė tėvus apie jų vaikų kofeino vartojimo įpročius.

Paaiškėjo, kad penkerių-septynerių metų vaikai vidutiniškai suvartoja 52 miligramus kofeino per dieną, arba vienos „Coke“ ekvivalentą. Tai gali atrodyti ne taip ir blogai, tačiau 228 tėvai naujame tyrime pripažino, kad jų vaikai nuo aštuonerių iki dvylikos metų kasdien suvartoja kone tris „Coke“. Ir kuo daugiau kofeino, tuo prasčiau miega vaikai.

Sunku įsivaizduoti tėvus, manančius, kad dviguba latte kavos porcija – tinkamas pasirinkimas jų vaikams, tačiau faktas tas, kad 75 procentai iš 228 apklaustųjų tėvų teigė, kad jų vaikai kasdien geria gėrimus su kofeinu, rašo usnews.com. Tyrimą atliko Nebraskos medicinos centro Omahoje mokslininkai.

Didžiausias kaltininkas – gaivieji gėrimai; tai taip pat blogas pasirinkimas vaikams, kadangi juose gausu cukraus ir jokios maistinės vertės. Mokyklos taip pat ne visada padeda. Viename tyrime nustatyta, kad keturiolika procentų viešųjų pradinių mokyklų mokinių ir trisdešimt aštuoni procentai privačių mokyklų mokinių gali nusipirkti cukrumi pagardintų gėrimų mokykloje. Vaikai dažnai nesupranta, kad „Gatorade“ ir kiti sportiniai gėrimai – tai tie patys užmaskuoti gaivieji gėrimai.

Štai trys būdai, kaip tėvai gali apriboti savo vaikų kofeino suvartojimą ir pagerinti jų miegą:

* atsisakykite gaiviųjų gėrimų namie ir kavinėse. Jie neturi jokios maistinės vertės ir juose gausu kofeino;

* saugokitės paslėpto kofeino. Kartais iš skonio neįmanoma nuspėti, kad gėrime yra kofeino;

* paaiškinkite, kad energetiniai gėrimai nėra tinkama energija vaikams.

Faktas, kad tiek daug gėrimų su kofeinu yra taip pat su cukrumi, paaiškina, kodėl jie tokie patrauklūs vaikams. Galvokite apie tai kaip apie vaiko pratinimą prie kofeino. Tai nėra ta pamoka, kurią turi išmokti pradinukai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją