„Po keturių nėštumų ir keturių Cezario pjūvių nekenčiu savo kūno. Ką nors keisti neturiu nei laiko, nei energijos. Iki gyvo kaulo įgriso žmonės, patarinėjantys „rasti laiko“, „susidėlioti prioritetus“. Realybė visai kitokia. Myliu vaikus, bet nekenčiu savo kūno“, - atvirauja keturių vaikų mama Liza Capra Whitby.

Savo įžvalgomis šia tema panoro pasidalinti nemažai moterų. „Today“ apklausė daugiau nei 3 tūkst. mamų ir sužinojo, jog savo kūno nekenčia net 31 proc. respondenčių.

Beveik du trečdaliai apklaustųjų moterų prisipažino nerimaujančios, jog jų antrosioms pusėms nepatinka jų kūnas. Du trečdaliai mamų atskleidė, jog savijautą dar labiau blogina visur publikuojamos po gimdymo neįtikėtinai greitai formas atgavusių garsenybių nuotraukos.

„Gyvename pasaulyje, kur žmonės labiausiai už viską mėgsta vertinti ir teisti kitus. Pasaulyje, kuris iš moterų tikisi, jog jos bus tobulos, turės nepriekaištingus kūnus, kad ir kas gyvenime benutiktų“, - teigia „Working Moms“ tinklaraštį rašanti Michelle Noehre, pati auginantį sūnų. Po gimdymo jos kūnas pasikeitė, tačiau moteris to nei neketina slėpti ar to gėdytis – praeitais metais jį ryžosi provokuojančiai fotosesijai. Kitos motinos Michelle poelgį vertino gana itin teigiama, tačiau atsirado ir kritikos negailėjusių.

Tačiau kartais pačia griežčiausia kritike sau moteris tampa pati.

„Dažnai pradedu galvoti, jog vis dar niekaip netelpu į rūbus, kuriuos nešiojau prieš pastodama. Kartais tiesiog noriu tilpti į tas konkrečias kelnes, eiti su jomis į darbą ir vėl gerai bei patogiai jaustis. Man vyras nuolat kartoja, kad jam esu graži visokia, tačiau kartais pradedu abejoti, ar vis dar esu jam tokia pat patraukli kaip anksčiau“, - atvirauja moteris.

Kai mintys apie netobulą kūną pradeda itin smarkiai slėgti, moteris prisimena savo gyvenimo sėkmes, kaip ji sunkiai dirbo, kaip myli kitus žmones.

„Primenu sau, kad visi tai žymiai svarbiau nei mano išvaizda. Taip pat pažvelgiu į dukrą ir suvokiu nenorinti, kad ją kada nors kankintų tokia nemeilė sau“, - sako M. Noehre.

Kalbai pakrypus apie konkrečias kūno vietas, mamos dažniausiai nerimauja dėl pilvo: net 58 proc. apklaustųjų sakė, jog pilvas – labiausiai nemylima jų kūno dalis.

Pasirodo, jog dėl tobulesnio kūno moterys pasirengusios labai rimtiems iššūkiams. Specialistų paklaustos, ar mėnesio laikotarpiui rinktųsi idealiai besielgiančius vaikus ar idealią figūrą, pusė mamų pasirinko vaikus, o kita pusė – gražų kūną.

Du trečdaliai mamų sako, jog mieliau netektų trijų kilogramų, o ne gautų romantišką dovaną iš savo mylimojo per Valentino dieną (mieli vyrai, tik nesugalvokite Valentino dienos proga mus pradžiuginti abonementu į sporto klubą – laimės bus nedaug).

Tačiau tikrai ne visos mamos yra apsėstos kūno kulto. Beveik trečdalis apklaustų atžalas auginančių moterų prisipažino, jog būtent vaikai jas paskatino iš naujo pamilti savo kūną – tik tapusios mamomis, jos pradėjo labiau savimi pasitikėti ir jaustis tvirčiau.

„Labiausiai save mylėjau po antrojo mažylio gimimo praėjus maždaug savaitei (dabar jam jau 4 mėnesiai). Vėl galėjau vilkėti savo mylimą maudymosi kostiumėlį. Aišku, tikrai nebuvau pačios geriausios formos, tačiau labai didžiavausi tuo, ką sugebėjo sukuti mano kūnas. Myliu jį“, - sako dviejų atžalų mama Amber Melo.

Drąsios mamos parodė, kaip iš tikrųjų atrodo moters pilvas po gimdymo. Kviečiame prisijungti ir jus. Nuotraukas siųskite adresu gyvenimas@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)