Kalbant apie antrosios pusės mamą, labai tinka palyginimas su paprasčiausia loterija: niekada negali žinoti, koks bilietas jums atiteks – laimingas ar, švelniai tariant, ne itin. Jo mama gali būti ir anyta iš nuvalkiotų piktokų anekdotų, besikabinsianti prie kiekvieno jūsų žodžio ir pasitaikius bent menkiausiai progai nuteikinėsianti savo sūnų prieš jus. Galimas ir visai priešingas variantas. Galbūt jums labai pasiseks ir susipažinsite su geranoriška ir šilta moterimi, su kuria iš karto rasite bendrą kalbą.

Prieš pirmąjį susitikimą su jo mama pirmiausia derėtų atsiriboti nuo kvailų stereotipų, trukdančių pamatyti žmones tokius, kokie jie yra iš tikrųjų. Iš anksto neįsivaizduokite mylimojo mamos tarsi kokio monstro. Jeigu iš anksto save programuosite susitikimui su dvigalve pabaisa, jūs būtinai jos apraiškų pastebėsite net ir pas pačią mieliausią moterį.

Prisiminkite, jog pirmiausia jums reikia rūpintis santykiais su savo mylimuoju, o ne su jo mama. Juk gyventi reiks su juo, o ne su ja. Pateikiame kelis patarimus, kaip jo mamai padaryti gerą pirmąjį įspūdį:

1) Pasistenkite rasti ką nors bendro

Tikrai atsirastų bent viena sritis, kur jūsų draugo mama turi sukaupusi daugiau patirties ir gebėjimų nei jūs pati. Pabandykite iš jos ko nors išmokti (ar tai būtų gėlių priežiūra ar mėgstamiausių jūsų mylimojo kotletų receptas). Mamai bus labai malonu, kad kažkas vertina jos gebėjimus, tad ji su džiaugsmu jais pasidalins. Ledai bus pralaužti.

2) Neįžeidinėkite jo mamos

Frazė „Daryk ką nors su savo mama!“ neigiamai veikia santykius su antrąja puse. Išsakyta kritika dažnai priimama kaip asmeninis įžeidimas. Norėdamos suprasti, ką apie tokius jūsų žodžius mano mylimas žmogus, įsivaizduokite save jo vietoje – jums tikrai būtų nemalonu, jeigu tokius dalykus jis kalbėtų apie jūsų mamą. Pasistenkite savo nuomonę išsakyti švelniau: „Man labai liūdna, kad nepatinku tavo mamai“. Nereikia vyro naudoti kaip ginklo kovoje su jo motina: prie gero tokia taktika tikrai neprives.

3) Kalbėkite neutraliai

Keistis kandžiomis pastabomis, pyktis ir ginčytis su jo mama nėra jokios prasmės. Net jeigu jūsų ketinimai ir kuo geriausi, nieko gero iš tokio bendravimo tikrai nebus. Jūsų balse neturėtų jaustis nei nepagarbos, nei pataikavimo gaidelės. Pasistenkite su draugo mama kalbėti kuo mandagiau (kad ir kaip sunku tai kartais būtų): emocijas galėsite laisvai išlieti truputį vėliau, skanaudamos vyną su artimomis draugėmis.

4) Nesileiskite į detales

Jeigu jo mama skambina jums kiekvieną mielą dieną ir įkyriai klausinėja, kokiais skalbimo milteliais skalbiate jo marškinius, kiek šaukštelių cukraus jam įdėjote į rytinę kavą, apsišarvuokite kantrybe ir jokias būdais nepraraskite savitvardos. Į klausimus atsakinėkite trumpai, tačiau maloniai.

5) Nenutraukite su draugo mama ryšių

Visiškai atsisakyti bendravimo su mylimojo tėvais nevalia, ypač jeigu su šiuo konkrečiu vyru planuojate bendrą ateitį. Mamos vaidmuo jūsų vyro gyvenime labai svarbus, sūnaus akyse ji tikras autoritetas. Jeigu iškasite karo kirvį su savo antrosios pusės mama, būkite tikra – skaudžiausiai nukentės jūsų santykiai su antrąja puse.

6) Pasiruoškite iš anksto

Jeigu jūsų draugo mama jus nuolat terorizuoja, jūs jau žinote, ko iš jos tikėtis. Susitikimo išvakarėse paplanuokite, kaip reaguosite į jos elgesį. Kai į blogus žodžius atsakote blogais, įsileidžiate priešininką į savo teritoriją. Todėl pasistenkite atsiriboti mandagia fraze: „Ačiū, vakarienė buvo labai skani. Man jau metas namo“.

7) Sakykite komplimentus

Dažniau jo mamai sakykite: „Ačiū už dovaną!“, „Kokia graži jūsų šukuosena“, „Iš aš noriu išmokti kepti tokį pyragą“. Kai kitas žmogus stengiasi kaip nors, bent menkiausia smulkmena jus pamaloninti, tai reiškia, jog pagrindas bent jau pakenčiamiems santykiams tikrai yra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)