Skamba juokingai, tačiau Youtube svetainėje pasirodė filmukas, kaip parke Montrealyje (Kanada)  poilsiaujant šeimai su mažamečiu vaiku iš nugaros žaibišku greičiu priskridęs paukščių karalius aštriais nagais pabandė jį pagriebti.

Kilnusis erelis (lot. Aquila chrysaetos, angl. Golden Eagle, vok. Steinadler) – vanaginių (Accipitridae) šeimos plėšrusis paukštis. Dar vadinamas paukščių karaliumi.

Patinėliai sveria nuo 2,8 kg iki 4,6 kg, patelės 3,8 kg - 6,7 kg.

Gaudydami grobį kilnieji ereliai naudoja savo vikrumą ir greitį, labai galingais nagais čiupdami auką. Šių paukščių maisto racionas labai įvairus, nors priklauso nuo regiono, kuriame gyvena ar metų laiko. Kanadoje ir Šiaurės Amerikoje jie dažniausiai minta triušiais, kiškiais, voveraitėmis, ir stambesniais gyvūnais, pavyzdžiui, lapėmis, naminėmis ir laukinėmis katėmis, arba puola didesnius žvėris - kalnų ožius ar net šiaurės elnius.

Visgi Kanados televizija pranešė, jog filmas nėra tikras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)