Pasak šios iniciatyvos autorės, mamos Birutės Jakučionytės-Iljin, „Ežiukų Dryžiukų klubas“ naudingas ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams: „Mūsų sekmadieninėje mokyklėlėje vaikai kartu su tėveliais susipažįsta su šiek tiek kitokiu pasauliu – lavina emocinį intelektą, mokosi aktorinio meistriškumo, muzikos terapijos, groti gongu ir kitais archajiniais instrumentais, sužino, kaip iš paprasčiausių priemonių pasigaminti sau žaislų..“

Į projekto pristatymą kartu su vaikais atvyko etnomuzikologė Loreta Sungailienė, teatro ir judesio meno aktorius pedagogas Arkadijus Vinokuras bei Artūras Novikas, kurio vadovaujamos vaikų džiazo mokyklos auklėtiniai linksmino klubo dalyvius.

Renginio metu vaikiškų knygų iliustratorė Sigutė Ach pristatė specialiai šiam klubui sukurtą atviruką.

„Ežiukų Dryžiukų klubo“ veikla paremta bendradarbiavimu su kitomis įmonėmis– savo paslaugas ar prekes čia pristatys įvairios mokyklėlės, studijos, klubai, amatininkai, vaikų lavinimo būreliai. Tad ir kiekvieno sekmadienio užsiėmimų tema bus vis kita. Čia bus minimos ir valstybinės šventės (Kovo 11-osios proga bus statoma Gedimino pilis).

„Sekmadienis – šeimos diena, kai visiems norisi būti kartu. Sekmadienį vyksta ir didysis pasiruošimas naujai savaitei, todėl kol vienas iš tėvelių apibėga parduotuves, kitas gali prasmingai leisti laiką su vaikais. Šiuose užsiėmimuose puoselėjama meilė kūrybai, natūralumui, pažinimui ir ekologijai. Pastebėjome, kad užsiėmimai vaikams teikia didelį malonumą, nes čia pasigamintus žaislus, papuošalus jie gali parsinešti į namus. Vaikai labai džiaugiasi savo kūrinėliais. Tikime, kad prie šio projekto prisijungs dar daugiau šeimų“, – sakė „Panoramos“ rinkodaros vadovė Laura Panovienė.

Nemokamos popietės vyksta kiekvieną sekmadienį prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ centrinėje aikštėje nuo 14 iki 17 val. Daugiau informacijos apie užsiėmimus ieškokite www.eziukuklubas.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją