Forumo metu bus stengiamasi paliesti ne tik tėvų – pedagogų santykius, bet ir šeimos vaidmenį ugdyme. Mokinių tėveliai turės galimybę susipažinti su vaikų asmenybės ugdymo problemomis bei būdais, padėsiančiais užtikrinti visų socialinių įgūdžių lavinimą.

Paskaitas-diskusijas tema „Keisk mąstymą – pakeisi vaiko ateitį“ atvykusiesiems ves verslininkas, koučingo specialistas Vytautas Gaidamavičius, psichologė Ramunė Želionienė, MRU docentas ir Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius Saulius Čaplinskas, Lietuvos Tėvų Forumo tarybos narys Audrius Murauskas bei socialinių mokslų daktarė, Kauno „Vėtrungės“ mokyklos, dirbančios Š.Suzuki metodu, direktorė Dėja Aukštkalnytė.

„Šeimų dienos“ lektoriai tėvams aktualiausią jų asmeninį santykį su vaiku atskleis ne teorijomis, o per konkrečių, populiariausių situacijų nagrinėjimą ir sprendimo būdus. Svarbu suvokti, jog ugdymas nėra tik žinių perdavimas mokiniui, suprasti bendražmogiškų santykių, saugios, harmoningos aplinkos reikšmės asmenybės raidai.

Be paskaitų-diskusijų, Euopos parke šeimų taip pat lauks daugybė kitų pramogų. Projektas „Augu skaitydamas“ kartu su aktore Larisa Kalpokaite bei Lietuvos Respublikos seimo nare Inga Valinskiene kvies mažuosius skaityti gražiausias knygeles bei „auginti“ savo knygų medį, perkusininkas Saulius Auglys-Stanevičius mokys vaikus perkusijų paslapčių, o meno studija „Melionas“ padės jiems piešti savo svajones. Tie, kurie mėgsta iššūkius bei užduotis, galės prisijungti prie nuotykių ieškotojų būrio, aktyviausieji – išbandyti jėgas žaisdami kroketą bei kitus komandinius žaidimus. Nenuobodžiaus ir mėgstantys konstruoti – Europos parke sekmadienį vyks ir mašinėlių modelių kūrimo dirbtuvės.

Renginio draugai: gaivią iškylą užtikrins moderniausia sulčių gamybos įmonė Lietuvoje UAB „Eckes-Granini Lietuva“, energiją – sūrių gamintojai „Turek”. Projektas yra iš dalies finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis, įgyvendinant projektą „Neformalaus ugdymo iniciatyvų sistemos „DRĄSINKIME ATEITĮ“, skirtos asmenybės bendrųjų gebėjimų ugdymui, diegimas bendrojo lavinimo mokyklose“ (projekto Nr. VP1-2.2-ŠMM-05-K-01-025) pagal priemonę „Kalbų mokymo, verslumo, ugdymo ir inovatyvių švietimo metodų kūrimas ir diegimas“.

Renginys vyks gegužės 27 d. 10 val. Europos parke (Joneikiškių k., 15148 Vilniaus r.). Įėjimas nemokamas.
Daugiau informacijos telefonu +370 65547914

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)