Psychologies.ru svetainėje internete buvo vykdoma apklausa – jos dalyvių buvo klausiama, kaip, jų nuomone, vaikams derėtų sužinoti apie įvairias seksualumo formas. Žurnalistai skaitytojų prašė pasidalinti mintimis, kaip jų atžalos susipažino su, pavyzdžiui, netradicinės seksualinės orientacijos egzistavimu, atskleisti, iš kur žinių šiuo klausimu jie sėmėsi patys.

Daugiausia, net 70 proc. apklaustųjų, mano, jog šia tema su savo vaikais pirmieji turi pasikalbėti tėvai. Žiniasklaidą kaip tinkamiausią tokių žinių šaltinį įvardijo viso labo 4 proc. dalyvavusiųjų apklausoje. Literatūrą ir kitas ugdymo priemones kaip puikiausią informacijos šia tema lobyną įvardijo vos 1 proc. respondentų.

Realybė nuo ketinimų skiriasi kardinaliai: apie sekso ir seksualinės tapatybės įvairovę iš savo gimdytojų teigia sužinoję vos 6 proc. suaugusių apklausos dalyvių. Net ir apie galimą pedofilijos pavojų ir šio iškrypimo esmę iš savo tėvų sužinojo tik 20 proc. respondentų. 41 proc. apklausos dalyvių prisipažino, jog informacijos gavo internete, iš televizijos laidų, spaudos, kitų žiniasklaidos šaltinių.

Kitos apklausos tuo pačiu klausimu atskleidė kelis netikėtus faktus. Įdomu tai, jog šiuolaikiniai paaugliai reikiamas žinias sekso ir seksualumo temomis pageidautų susirasti patys, o ne kalbėtis apie tai su tėvais. Tokią nuomonę išsakė 60,8 proc. apklaustų jaunuolių. Tačiau pusė jų visgi neatsisakytų ir tėvų patarimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)