Tačiau nereikia pamiršti, kad internetas yra beribė ir potencialiai pavojinga erdvė, o apsaugoti šeimą ir pasirūpinti jos saugumu – tėvų pareiga. Privatumo nustatymas ne visada pakankamas barjeras, publikuojant bet kokią informaciją reikia būti sąmoningiems ir neprarasti budrumo. Štai penki variantai nuotraukų, kurių tėvai neturėtų platinti socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Instagram“ ar „Twitter“, rašo popsugar.com.

1. Kitų žmonių vaikai

Visi turi savo požiūrį į vaikų nuotraukų platinimą socialinėje žiniasklaidoje, todėl prieš įkeldami nuotraukas po savo atžalos gimtadienio vakarėlio turėtumėte pagalvoti apie pagarbą pozicijai tų tėvų, kurių vaikai taip pat jose užfiksuoti.

2. Kur jie eina į mokyklą

Visi norime tikėti, kad mokykla yra saugi vieta, tačiau šiais laikais pasaulis yra toks, koks yra. Tad jeigu dalinatės vaikų nuotraukomis iš mokyklos ar jos prieigų, pasirūpinkite, kad nebūtų aiški mokymo įstaigos vieta ir pavadinimas.

3. Nuogumas

Priežastis, kodėl būtina vengti tokio pobūdžio nuotraukų – akivaizdi. Nors daugumai knieti parodyti visiems aplinkiniams, kokie žavūs jų vonioje besitaškantys mažyliai, tačiau rizikuoti tikrai neverta – tos nuotraukos gali patekti į blogas rankas. Daugumoje socialinių tinklų yra nuogumą apibrėžiantys standartai, tačiau kaip tėvai privalote pademonstruoti dar didesnę atsakomybę.

4. Vaikų vardai ir pavardės

Tėvai taip pat neturėtų platinti nuotraukų, kuriose matyti pilna vaiko tapatybė – vardas ir/ar pavardė. Pavyzdžiui, vardas užrašytas ant vaiko sportinių marškinėlių. Panašaus pobūdžio informacija nuotraukoje turi būti retušuota ar ištrinta.

5. Bet kas, ko vaikai nenori viešinti

Jūsų apsisprendimą publikuoti ar neviešinti savo vaikų nuotraukos turėtų nulemti viena elementari taisyklė – ar jūsų atžalos nori (dabar ar po daugelio metų), kad jos būtų paviešintos? Jeigu nuotrauka trikdo, yra nesmagi ar turėtų būti privati, išlaikykite pagarbą vaikui – paklauskite jo, jeigu jis pakankamai didelis.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)