„Bright Side“ parinko keturis ekspertų siūlomus metodus, kuriuos pasitelkę greitai užmigdysite savo kūdikį.

1. Pasistenkite sukoncentruoti kūdikio žvilgsnį į vieną daiktą

Šis metodas daro stebuklus. Kūdikiai yra labai smalsūs, jų žvilgsnis nuolat bėgioja, nes jie nori apžiūrėti aplinką. Jei pavyktų sudominti kūdikį kokiu nors daiktu, ypač jeigu jis būtų aukščiau jo akių lygio, mažylio akys greitai pavargtų ir jis jas užmerktų.

2. Palaikykite delną kūdikiui priešais veidą

Antra būdas irgi nesudėtingas, jis tinka, kai kūdikis jau apsnūdęs, mieguistas. Laikykite delną kūdikiui prieš veidą, tik nelieskite veido. Judinkite delną vis lėčiau ir lėčiau, paskui atitraukite. Pakartokite šį judesį kelis kartus, kol mažylis užmigs.

3. Sūpavimas

Trečio būdo esmė – sutrikdyti mažylio orientaciją, pasitelkiant judesį, panašų į supimą lopšyje. Laikykite kūdikį ant rankų, taip, kad jo galva būtų ant jūsų sulenktos alkūnės, rankomis laikykite sėdmenis ir švelniai sūpuokite. Taip sūpuojamas mažylis praranda orientaciją, taigi, greičiau įminga.

4. Pasitelkite visus metodus ir žinomas gudrybes

Paskutinio metodo esmė – vienu metu imtis visų žinomų būdų: sūpuoti kūdikį, švelniai kratyti, patrinti jo pirštukus, raminamai ir ištęstai tarti „š“ raidę, kilstelėti delną prie veidą ir t. t. Kad ir ką darytumėte, svarbu kaitalioti tempą – daryti tai greičiau, tai lėčiau, kol kūdikis užmigs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)