Kaip atitirpinti žuvį:

- kambario temperatūroje per 8-24 valandas,

- jei tai darote vandenyje, jo temperatūra turi būti ne aukštesnė kaip 20 0C, (atitirpinant vandenyje, ji praranda daug maistingųjų medžiagų),

- vandenį reikia pasūdyti (7-10 g druskos vienam litrui vandens).

Kepti tinkamiausia žuvis, kurių mėsa labai sultinga (menkė, riebi silkė, sardinė, ungurys). Žuvį geriausia gardinti dviem, trim prieskoniais - tuomet jie pašalina nepageidautinus kvapus ir sustiprina žuvies skonį. Gardinti labiausiai tinka juodieji ir baltieji pipirai, saldžioji paprika, bazilikai, kalendra, čiobreliai, petražolės, mišiniai su citrina. Virti geriausia žuvis, kurių mėsa standesnė (šamas, keta, kuprė, tunas), o sultingumą galima papildyti padažais.

Kepti ir virti tinka sterkas, jūros lydeka, ešerys. Kad žuvis išlaikytų savo skonio savybes, ją geriausia virti sultinyje, gautame verdant maistines žuvies atliekas.

Jeigu žuvis ruošiama su oda, ją prieš kepimą ar virimą reikėtų keliose vietose įpjauti.