Ar teko ragauti tikros lazanijos? Tokios, kurios skonio pamiršti neįmanoma! Ši yra tokia!
© Shutterstock nuotr.

12 porcijų

Produktai

680 g liesos maltos jautienos
230 g itališkos dešros
1 didelis svogūnas, supjaustytas
2 -3 česnako skiltelės, sutraiškytos
1 1⁄2-2 arb. šaukšt. druskos (arba pagal skonį)
1 arb. šaukšt. šviežiai sumaltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
1 arb. šaukšt. džiovintų petražolių
1 arb. šaukšt. džiovintų raudonėlių
1 arb. šaukšt. džiovintų bazilikų
2 skardinės konservuotų pomidorų su visomis sultimis
2 skardinės pomidorų pastos (170 g)
680 g varškės arba rikotos sūrio
2 išplakti kiaušiniai
1⁄2 arb. šaukštelio pipirų
2 arb. šaukšteliai petražolių
1⁄2 puodelio tarkuoto parmezano
450 g mocarelos sūrio
12 -15 lazanijos lakštų

Gaminimas

1. Apkepinkite maltą jautieną, itališką dešrą, svogūnus ir česnakus.

2. Suberkite druską, pipirus, džiovintas petražoles, raudonėlius, bazilikus, sukrėskite pjaustytus konservuotus pomidorus su visomis sultimis ir pomidorų pastą ir kruopščiai išmaišykite.

3. Uždenkite ir virkite ant lėtos ugnies 1 val. (ar ilgiau, bet stebėkite, kad padažas nebūtų per sausas).

4. Išvirkite lazanijos lakštus pagal nuorodas ant pakelio, nusunkite ir atidėkite.

5. 33 x 23 cm kepimo formą ištepkite aliejumi.

6. Sumaišykite varškę, kiaušinius, pipirus, 2 arb. šaukštelius petražolių, parmezano sūrį ir dalį mocarelos sūrio. Kepimo formoje paeiliui sudėkite sluoksnį lazanijos lakštų, sluoksnį mėsos padažo ir sluoksnį sūrio mišinio; pakartokite.

7. Viršutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštai. Ant jų tolygiai užberkite likusį mocarelos sūrį taip, kad jis visiškai uždengtų lakštus.

8. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 40-60 min. Arba kol sūrio mišinys visiškai išsilydys. Rekomenduojama apie 40 min. Kepti uždengus folija, po to 15-20 min – atidengus.

9. Prieš supjaustydami ir patiekdami palikite 15-20 min. pastovėti.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Gyvenimo drama: vos 32-ejų, o prieš akis – tik skurdas ir badas (242)

32-ejų Irina viena tris dukras augina vos iš 160 eurų siekiančių mėnesinių pajamų. Maža to,...

Gydytojas perspėja: insultą ar infarktą daug anksčiau gali išduoti ir knarkimo garsumas (14)

Ne, tai ne sunkvežimio garsai už lango. Didelė tikimybė, kad vidury nakties jus prabudino...

Pirmą kartą pas darbdavius atėję jaunuoliai nesikuklina: vardija neadekvačias sumas (719)

Pirmojo darbo ieškančių jaunuolių lūkesčiai dažnai būna nepamatuoti, o algos jie tikisi...

Skandalų poveikis partijų reitingams – netikėtas (57)

Nors socialdemokratus ir liberalus krečia skandalai, dėl kurių buvo galima tikėtis didelių...

Tragiškos avarijos liudininkas: baisiu greičiu pralėkė „Bentley“, iš paskos - „Subaru“ žuvo žmogus ir šuo (105)

Spalio 21-osios naktį, apie 1.55 val., Raseinių rajone, kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 172 km,...

Apklausa: „valstiečių“ reitingas – žemiausias po rinkimų, vis ryškėja kitos žvaigždės (247)

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ( LVŽS ) reitingų lentelėje užima...

Naktis Vilniuje: 135 km/val. greičiu lėkęs vairuotojas ir dešimtys kitų skraidančių erelių (153)

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniaus kelių patruliai surengė įprastinį reidą....

Sužinokite, kurios rūšies svogūnai naudingiausi sveikatai (19)

Patiekalų, kuriuos gaminant naudojami svogūnai, receptuose retai kada nurodoma kokios rūšies...

Po trejus metus trukusio planavimo, E. Skrolytė su mylimuoju pristato „naujus savo namus“ (24)

Praeivių žvilgsnius Vilniaus centre jau kelias savaites traukia didžiulius langus papuošęs žodis...

Jūrmalos rudens grožis per fotomenininko objektyvą (8)

Daug gražių rudens akimirkų šiuo metu galima stebėti didžiausiame Latvijos kurorte Jūrmaloje....