12
Kitas

Toliau

Kaip rašo womanitely.com, svarbu žinoti, kuo palepinti organizmą vietoje nesveikų užkandžių. Skaitytojų dėmesiui – sveikų bulvių traškučių pakaitalai. Jie skanūs ir labai paprastai pagaminami.

1. Burokėlių traškučiai

Burokėlių traškučiuose gausu antioksidantų, jie – viena iš geriausių alternatyvų bulvių traškučiams. Burokėlių traškučiai mažina aukštą kraujospūdį, taip pat mažina širdies priepuolių riziką. Jei nemėgstate burokėlių, gali nepatikti ir burokėlių traškučiai. Na bet galite valgyti juos su įvairiais užteptais, tuomet praktiškai nepastebėsite skirtumo tarp burokėlių ir bulvių traškučių. Burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje. Galite pabarstyti druska, juodaisiais pipirais.

2. Bananų traškučiai

Kai norisi ko nors skanaus ir traškaus, vietoje bulvių traškučių paskanaukite bananų traškučių. Bananuose gausu ląstelienos, kalio, jie – puikus energijos šaltinis. Žinoma, galima tiesiog suvalgyti bananų, bet jei turite laiko, pasigaminkite bananų traškučių, jūsų šeimos nariams, ypač vaikams turėtų patikti šis sveikas užkandis. Bananų riekeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir padžiovinkite orkaitėje.

3. Sojos sūrio traškučiai

Naminiai sojos sūrio traškučiai – labai sveikas, netgi dietinis užkandis. Juose mažai kalorijų, riebalų, daug baltymų. Sojos sūris neturi ryškaus skonio, bet jo gabalėlius prieš pašaudami į orkaitę galite pabarstyti įvairiausiais mėgstamais prieskoniais. Skani, sveika bulvių traškučių alternatyva, dėl kurios niekada negrauš sąžinė.

4. Tortilijų traškučiai

Tortilijų traškučių galima nusipirkti parduotuvėje, tačiau geriau patiems jų pasigaminti. Pirktiniuose tortilijų traškučiuose daug druskos, aliejaus, jie gali būti kaloringi. Namuose pasigaminti tortilijų traškučiai kur kas sveikesni, nes patys sprendžiate, kiek druskos berti ir kiek aliejaus pašlakstyti.

5. Pitos (graikiškos duonos) traškučiai

Šie traškučiai panašiausi į bulvių traškučius, tik pitos traškučiai sveikesni, skanesni, ypač jei skrudinate juos orkaitėje su cinamonu arba česnaku. Galite valgyti pitos traškučius su avokadų užtepu arba vienus. Na o jei perkate pitos traškučius, nesitikėkite, kad jie bus sveiki.

6. Lapinių kopūstų traškučiai

Viena puikiausių bulvių traškučių alternatyvų – lapinių kopūstų traškučiai. Jie ne tik sveiki, skanūs, bet ir labai gražiai atrodo. Lapiniuose kopūstuose gausu magnio, kalcio, vitaminų A, C ir K, tai puikus užkandis bet kuriuo dienos metu. Lapinių kopūstų traškučius paprasta pasigaminti. Supjaustykite lapinių kopūstų lapus gabalėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Kai tik jie pasidarys traškūs, ištraukite – ir jūsų sveikas užkandis paruoštas.

12
Kitas

Toliau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)