Reikės:

2 morkų;
3 bulvių;
50 g saliero šaknies;
2 svogūnų;
2 porų;
200 ml daržovių sultinio;
2 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
1 arb. š cukraus;
1 stiklinės apvaliagrūdžių ryžių;
2 stiklinių vandens;
1 ryšulėlio krapų;
1 ryšulėlio petražolių;
Maltų pipirų;
Augalinio aliejaus.

Paruošimas:

Nuskustas ir nuplautas morkas bei porus (tik baltąją dalį) supjaustykite griežinėliais. Nuskustas ir nuplautas bulves, salierą ir svogūnus supjaustykite kubeliais. Žalumynus nuplaukite ir susmulkinkite, palikdami kelias šakeles papuošimui.

Svogūnus pakepinkite puode su aliejumi, sudėkite likusias daržoves, žalumynus ir kepinkite dar 10 min. Supilkite daržovių sultinį, įberkite cukraus ir prieskonių. Tuomet suberkite perplautus ryžius ir įpilkite vandens. Troškinkite, periodiškai pamaišydami, 20 – 25 min.

Gatavą plovą sudėkite į lėkštes, papuoškite žalumynais.

Skanaus!