aA
Norite nustebinti draugus? Tuomet savo vakarėliui suruoškite neįprasto skonio naminių ledų, kurių receptus ir slaptą gamybos technologiją specialiai DELFI skaitytojams atskleidė „Chocolate Naive manufaktūros“ ledų ir šokolado gamintojas Domantas Užpalis. Taigi jūsų dėmesiui - Baziliko šerbetas ir Rokforo sūrio ledai.
Vasarai - neįprasto skonio naminiai ledai
© Shutterstock nuotr.

Baziliko šerbetas

Ingredientai:

Vanduo 657 g
Šviežias bazilikas 5 g
Cukrus 280 g
1 Kiaušinio baltymas
Citrinų sultys 50 g

Smulkiai sutrinkite šviežio baziliko lapus su cukrumi. Baziliką su cukrumi užpilkite vandeniu ir dar kartą pertrinkite smulkintuvu. Supilkite masę į puodą (geriausiai tinka vandens vonelė), pastatykite ant ugnies ir maišykite su šluotele. Kai masė pasieks 60 laipsnių, įmuškite kiaušinio baltymą ir plakite toliau.

Įkaitus iki 85 laipsnių, nuimkite nuo ugnies ir greitai atšaldykite puodo turinį iki 4 laipsnių, tada supilkite citrinos sultis. Palikite masę bręsti per naktį, o vėliau suplakite su naminiu ledų gaminimo aparatu pagal gamintojo instrukciją.

Rokforo sūrio ledai

Ingredientai:

Riebus pienas 733 g
Riebi grietinėlė 23 g
Nugriebto pieno milteliai 19 g
Cukrus 130 g
Druska 4 g
Rokforo sūris 80 g

Supilkite pieną ir grietinėlę į didelį puodą ir maišydami pilkite pieno miltelius. Supylę miltelius, gerai pertrinkite smulkintuve. Masei pasiekus tinkamą karštį greitai atšaldykite puodo turinį iki 4 laipsnių ir sudėkite Rokforo sūrį. Palikite masę bręsti per naktį, o vėliau suplakite su naminių ledų gaminimo aparatu pagal gamintojo instrukciją.

Paskanauti kol kas vienintelių Lietuvoje gaminamų natūralių ledų „Chocolate Naive“ kvietimu į restoraną „California Tapas & Wine“ trečiadienio vakarą atskubėjo daug žinomų veidų.


www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Užkalnis. Gyvenimo jums niekas nekompensuos (99)

„Man pradingo kelionė, pinigus sumokėjau, kas man dabar viską kompensuos per tą karantiną?“,...

Paviešintos išvados dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės: ar miesto valdžia ir prokurorai gavo tą patį? (78)

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga vieną dieną prabilo apie galimai gresiančią...

Parduodamas žinomas viešbučio kompleksas: kainą sumažino trečdaliu (16)

Vieniems šis kol kas dar neilgas sunkmetis yra pabaiga, o kitiems – galimybė. Ypač tiems, kurie...

Šioje Europos šalyje ligoninės baugina ne mažiau už koronavirusą (12)

Kai praėjusį mėnesį regioninėje Rumunijos ligoninėje pasirodė pirmieji pacientai su COVID-19...

Kaip atskirti, ar jums COVID-19, erkinis encefalitas ar sezoninė alergija? (26)

Atšilus orams ir prasidėjus žydėjimo metui, ne vienas žmogus pajuto prasidėjusią sezoninę...

Iždo kancleris: koronavirusu užsikrėtusio Johnsono sveikata gerėja (1)

Jungtinės Karalystės (JK) premjero Boriso Johnsono , kovojančio su COVID-19 liga, sveikata...

Gamta atsigauna ne visur: ozono skylė Arktyje Lietuvai atnešė nemalonią dovaną (40)

Ozono sluoksnis virš Lietuvos suplonėjo, tačiau tai dar nėra laikoma ozono skyle , teigia...

Artėjant ilgajam savaitgaliui – žinios iš sinoptikų: netrukus bus ir perkūnijos, ir šlapdribos (23)

Tokių gerų dienų , kokios buvo savaitės pradžioje, per Velykas tikėtis nereikėtų. Nors pagal...

Kasiulevičius: Velykų šventimo efektas bus juntamas tik po 10 dienų (64)

Vis garsiau skambant mintims ir prašymams švelninti karantiną, apie galimas pasekmes perspėja...

|Maža didelių žinių kaina