4 porcijos

Produktai:

500 gramų obuolių (geriausiai – antaninių),
3 kiaušiniai,
500 gramų minkštos varškės,
50 gramų sviesto,
1 citrinos žievelė,
žiupsnelis cinamono,
2 pakeliai vanilinio pudingo,
1/2 pakelio kepimo miltelių,
1 šaukštas manų kruopų,
70 gramų džiovintų abrikosų.

Kaip gaminti:

Obuolius nuplaukite, nušluostykite, nulupkite, išimkite sėkleles. Minkštimą supjaustykite skiltelėmis arba kubeliais, sudėkite į stačiakampę kepimo formą, išteptą sviestu.

Atskirkite trynius nuo baltymų, baltymus įdėkite į šaldytuvą. Trynius išplakite, sumaišykite su varške, lydytu sviestu, tarkuota citrinos žievele ir cinamonu.

Vanilinio pudingo masę sumaišykite su kepimo milteliais ir manų kruopomis, supilkite į varškės masę ir gerai išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Džiovintus abrikosus perliekite verdančiu vandeniu, palaikykite sietelyje, kol nubėgs vanduo. Paskui supjaustykite kubeliais.

Baltymus gerai išplakite, sumaišykite su varškės mase ir abrikosais. Tešlą uždėkite ant obuolių ir kepkite orkaitėje 30 – 35 minutes.

Apkepą galite apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su pjaustytais šviežiais vaisiais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)