Taigi pavaišinsime jus sumuštiniu su šparagais, kurį per kelias minutes susimeistrausite virtuvėje ir patys.

Sumuštiniui su šparagais paruošti reikės:

Itališkos arba prancūziškos duonelės
Pomidorų
Mocarela sūrio
Šparagų
Vytinto kumpio
Druskos ir pipirų

Pirmiausia nuplikome pomidorus, kad lengviau nuluptume jų odelę ir tuomet sutriname su blenderiu iki vientisos masės tam, kad nereiktų naudoti šlykštaus pirktinio pomidorų padažo. Galite įmaišyti šiek tiek alyvuogių aliejaus, baziliko ar kitų mėgstamų žolių ir įberti druskos ir pipirų.

Susipjaustome mėgstama duoną geriausia taip, kaip matysite nuotraukoje (mes pjaustėme išilgai) tuomet sumuštiniai gausis dideli ir mėgautis galėsite ilgai.

Duoną ištepame pasigamintu pomidorų padažu ir ant viršus suplėšome mocarelos sūrį (rinktis patariame irgi ne patį pigiausią ir venkite Lietuvos sūrių gamintojų, jie dar šio sūrio gaminti nepramoko, nes kol kas su lietuviška mocorelos galima žaisti tenisą, o taip neturėtų būti).

Tuomet ant sūrio sudedame grilyje pakeptus šparagus, galima kepti ir grill keptuvėje (pakepkite apie 5-7 minutes, kol pasimatys anglių žymės ir namai lengvai pakvips riešutais).

Jeigu norite ant viršaus, galite užberti kietojo sūrio, džiovinto baziliko ir dar pašlakstyti aliejumi ir tuomet šaukite į orkaitę įkaitintą apie 190 laipsnių kokioms 6 minutėms. Prieš patiekiant, uždėjome smulkiai pjaustyto vytinto kumpio.

Štai jums ir puiki vakarienė vos per kelias minutes. Skanaus.