aA
Lietuviški šparagai buvo puikūs ir nors kol laukėme eilėje nugirdome kelis moterų patarimus, kuriuos jos žarstė viena kitai kaip didžios žinovės ką gi padaryti su tais šparagais, mes liekame prie savo. Šparagai skaniausi dviem būdais – pakepti svieste arba kepti grill keptuvėje.
© Bubblekitchen

Taigi pavaišinsime jus sumuštiniu su šparagais, kurį per kelias minutes susimeistrausite virtuvėje ir patys.

Sumuštiniui su šparagais paruošti reikės:

Itališkos arba prancūziškos duonelės
Pomidorų
Mocarela sūrio
Šparagų
Vytinto kumpio
Druskos ir pipirų

Pirmiausia nuplikome pomidorus, kad lengviau nuluptume jų odelę ir tuomet sutriname su blenderiu iki vientisos masės tam, kad nereiktų naudoti šlykštaus pirktinio pomidorų padažo. Galite įmaišyti šiek tiek alyvuogių aliejaus, baziliko ar kitų mėgstamų žolių ir įberti druskos ir pipirų.

Susipjaustome mėgstama duoną geriausia taip, kaip matysite nuotraukoje (mes pjaustėme išilgai) tuomet sumuštiniai gausis dideli ir mėgautis galėsite ilgai.

Duoną ištepame pasigamintu pomidorų padažu ir ant viršus suplėšome mocarelos sūrį (rinktis patariame irgi ne patį pigiausią ir venkite Lietuvos sūrių gamintojų, jie dar šio sūrio gaminti nepramoko, nes kol kas su lietuviška mocorelos galima žaisti tenisą, o taip neturėtų būti).

Tuomet ant sūrio sudedame grilyje pakeptus šparagus, galima kepti ir grill keptuvėje (pakepkite apie 5-7 minutes, kol pasimatys anglių žymės ir namai lengvai pakvips riešutais).

Jeigu norite ant viršaus, galite užberti kietojo sūrio, džiovinto baziliko ir dar pašlakstyti aliejumi ir tuomet šaukite į orkaitę įkaitintą apie 190 laipsnių kokioms 6 minutėms. Prieš patiekiant, uždėjome smulkiai pjaustyto vytinto kumpio.

Štai jums ir puiki vakarienė vos per kelias minutes. Skanaus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Tarptautiniame kontrabandos tinkle įsipainiojo lietuviai: genialus planas apeiti Rusijos sankcijas (8)

Šeštame aukšte esančiame bute Sankt Peterburgo Lenino prospekte Nastia Loškina ant virtuvės...

Gyventojai prezidentei už darbą surašė pažymius: kokia Grybauskaitė liks atmintyje? (30)

Per beveik dešimt metų prezidentės Dalios Grybauskaitės populiarumo kreivė nukrito daugiau negu...

Lustų rinka smigo žemyn: 400 mlrd. dolerių vertės pramonės klestėjimas eina į pabaigą (3)

Nuostoliai lustų gamintojų rinkoje praėjusią savaitę tęsiasi, ypač po to, kai JAV...

Dvejus metus nelaiminčios rinktinės vedlys posto palikti neskuba: ne laikas apie tai kalbėti specialiai DELFI iš Belgrado (10)

Pirmas Tautų lygos turnyras lietuviams prisvilo: C divizione 4 grupėje Lietuvos futbolo rinktinė...

Juozaičio pranašystė: jei taip toliau, po 20 m. nebebus lietuvių kalbos ir tautos (1590)

„Niekada taip nebuvo, kad lietuvis taip ėstų lietuvį. Po bet kurio straipsnio tokių keiksmų...

Su Nekrošiumi dirbusios aktorės vos tramdo ašaras: taip netikėta, taip staiga (37)

Antradienio rytą Lietuvą žaibiškai apskriejo liūdna žinia – mirė garsus teatro režisierius...

Orai: laikysis lengvas šaltukas

Lapkritis persirita į paskutinį dešimtadienį ir, panašu, artėja prie jam būdingų orų.

Andrius Užkalnis: mano šuo maitinasi geriau negu visa tavo šeima (510)

Lietuviai, nacionalinio maisto gadintojai. Ar pastebėjote, kad lietuviai blogiausiai elgiasi su tuo...

Markauskas pardavė jį iš posto išvertusį ūkį: politika privertė daryti greitus sprendimus (28)

Per patį skandalo dėl neteisėtai ariamos žemės įkarštį tuometinis žemės ūkio ministras...

Tenerifėje atostogavęs lietuvis apie salai smogusią stichiją: sakė, kad tai – anomalija (33)

„Tai ne eilinis įvykis, nes anomalija ne bet ką vadina“, – taip savaitgalį šėlusią...