aA
Žalia veja, skaisti saulė, gera kompanija ir... tas pats ant žarijų keptas jautienos didkepsnis.
© Shutterstock nuotr.

Atsibosti, kaip žinia, gali ir patys skaniausi jautienos kepsniai, o grilius – tai ne tik maisto gamyba, bet ir visuomet smagi improvizacija draugų kompanijoje. Taigi tam, kad grilis nevirstų vasaros rutina, siūlome išbandyti tris padažus, atnaujinančius laiko patikrintus dalykus.

Pomidorinė klasika

Ko gero, populiariausia padažų grupė – iš pomidorų. Tai salstelėjęs, švelniai rūgštus pagardas, tinkantis, praktiškai, prie visų maisto produktų ir gaminimo būdų. O kadangi lietuvių mitybos įpročiai neatsiejami nuo pomidorų, prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos ekspertė Aistė Rasmussen pranešime spaudai pataria, kaip pomidorų padažą originaliai patobulinti:

„Pomidorų pastos mylėtojams siūlau pasiruošti barbekiu padažą su alumi. Šio padažo gamyba paprasta, tačiau reikalaujanti šiek tiek kantrybės, todėl rekomenduoju pasiruošti iš vakaro. Nedidėlės skardinės alaus ir pusės litro pomidorų padažo mišinį papildykite 200 gramų rudojo cukraus, 2 dideliais šaukštais aštrių garstyčių, šlakeliu acto bei Jūsų mėgstamais prieskoniais. Sumaišytus ingredientus virkite ant silpnos ugnies nuo 2 iki 6 valandų“.

Gurmaniškas bistro

Lietuvoje su kiekvienais metais formuojasi vis įvairesnė sūrių mėgėjų kultūra. Ožkos pieno, kietieji ar pelėsiniai sūriai populiarėja ne tik kaip užkandžiai, bet ir kaip ingredientai gurmaniškiems patiekalams. Maisto žinovė dalinasi, kaip paruošti padažą jautienos kepsniui su intensyvaus skonio mėlynojo pelėsio sūriu:

„Susmulkinkite svogūną ir paskrudinkite karštame svieste. Tuomet į keptuvę taip pat įpilkite grietinėlės, kelis šlakelius Vorčesterio padažo bei šviežiai maltų pipirų. Sudėję ingredientus, leiskite padažui užvirti ir tik tada įdėkite mėlynojo sūrio. Pastarajam išsilydžius, subtilaus skonio baltąjį padažą jau galima patiekti kartu su ant žarijų keptais didkepsniais“.

Uogų barbekiu

Artėjant vasarai, vis populiaresniu ingredientu tampa uogos ir vaisiai. Vis dėlto ne visi susimąsto, jog uogos puikiai tinka ne tik desertų, bet ir mėsos patiekalų gardinimui. Vasarišką bei netradicinį skonį kepsniams suteiks saldžios avietės. Susidomėjusiems avietiniu padažu, A. Rasmussen siūlo vasarišką receptą:

„Pagrindą sudaro pomidorų padažas, trintos avietės ir pora šaukštų medaus. Padažą papildykite pora šaukštų garstyčių, tiek pat rudojo cukraus bei šlakeliu raudonojo vyno acto. Mėgstantiems aštriau, siūlau nepabijoti įmaišyti ir smulkintų čili pipirų bei česnako miltelių. Visus norimus ingredientus sudėkite į puodą ir leiskite mišiniui užvirti. Šiek tiek pavirę, sumažinkite ugnį ir dar pavirkite apie 45 min“.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Skvernelis: galiu viešai pakartoti kiekvieną žodį, kurį sakiau Vyriausybės pasitarime (19)

Premjeras Saulius Skvernelis nusprendė paaiškinti skandalingą situaciją, kilusią po jo pasisakymo...

Purvini pinigai, sukčiavimas ir mokesčių vengimas drebina nekorumpuotą Daniją (12)

Visa eilė didelių skandalų Danijoje išbando šios šalies kaip vienos iš mažiausiai korumpuotų...

Jie vėl dirbs kartu: Uspaskichas dabar pasiryžęs imtis ne tik algų, bet ir emigrantų (76)

Prie frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ prisijungus Darbo partijos nariui Valentinui Bukauskui,...

Bardakas: kas iš tiesų vyksta su Rusijos GRU? (123)

Jei kiekvieną mielą dieną pasaulio žiniasklaidos antraštėse linksniuojama slaptoji agentūra,...

Šimašius nori vėl tapti meru: pristatė 12 ambicijų Vilniui (1)

Pirmadienį Vilniaus meras Remigijus Šimašius pristatė idėjas miestui, kurias politikas siektų...

Pajamų kartelė išaugino skurstančiųjų skaičių: maisto paketų prašo vis daugiau Lietuvos gyventojų (66)

Spalį skurdžiau gyvenantieji gaus priešpaskutinius šiais metais maisto paketus. Palyginti su...

Kandidatų į prezidentus reitinguose – perversmas: vienas iškrito iš trejeto (1198)

Kandidatams į prezidentus pradėjus skelbti apie savo apsisprendimą, pasirodė pirmieji ryškesni...

Teismo smūgis Masiuliui: per kratas paimtų pinigų neatgaus (259)

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį nusprendė negrąžinti daugiau nei 242 tūkst. eurų...

Per vestuves princesė Eugenie sulaužė nerašytą karališką tradiciją

Savaitgalį Šv. Jurgio koplyčioje vestuves atšokusios britų princesės Eugenie vestuvinė...

Artėjant padangų keitimo metui teks patuštinti pinigines: už naujas – ir 300 eurų (39)

Artėjant šaltajam sezonui, automobilių priežiūros ekspertai primena apie būtiną transporto...