2–3 stiklinės sausų pusryčių (rutuliukų), 70 g sviesto, 1 šaukštas medaus, 500 g riebios nerūgščios varškės, 4 šaukštai želatinos, 300 ml plakamosios grietinėlės (35 proc.), 1,5 stiklinės cukraus, 2 kiaušiniai, 2 bananai, 2 kiviai, 100 g vyšnių be kauliukų, 100 g vynuogių, 0,5 stiklinės pieno.

Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje ir juo apšlakstykite sausų pusryčių rutuliukus. Įdėkite medaus ir viską išmaišykite. Torto formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi ir sudėkite sausų pusryčių masę. Varškę trintuvu išsukite su 1 stikline cukraus.

Atskirai išplakite grietinėlę su likusiu cukrumi (0,5 stiklinės) ir atsargiai įmaišykite į varškę. Atvėsintus kiaušinius išplakite su šaukšteliu cukraus, kol gana smarkiai suputos, ir taip pat įmaišykite į varškės masę.

Varškės konsistencija turi būti labai puri ir švelni. Tada karštame piene ištirpinkite želatiną ir truputį atvėsinę atsargiai maišydami supilkite į varškę. 1/3 varškės masės sudėkite ant sausų pusryčių sluoksnio. Tada dėkite vyšnių sluoksnį, vėl 1/3 varškės, po jo – supjaustytų bananų sluoksnį, ir vėl varškės.

Ant viršaus dėkite vynuoges. Tačiau viršutiniam papuošimui galima naudoti ne tik vynuoges, bet ir kitokius vaisius – apelsinus, bananus ir pan. Šiuos vaisius galima apšlakstyti paruošta želė iš pakelio – taip jie neapdžius ir labiau blizgės. Tortą kelias valandas laikykite šaldytuve, kad sustingtų.

Skanaus!