Reikės:
1 kg šviežio karpio
Karpio marinatui:
3 skiltelės česnako (smulkiai susikapoti);
Druskos (pagal skonį);
Pipirų (juodųjų, maltų/grūstų);
½ a.š. žuvies žolelių prieskonių;
Pusė citrinos arba laimo;
Kepimui:
Lydyto sviesto arba alyvuogių aliejaus, skirto kepimui;
40 g šviežių krapų;
Rekomenduoja:
Papuošti ne tik krapais, bet ir citrinos skiltelėmis,alyvuogėmis, įvairiais žalumynais ar žolelių prieskoniais.
Gaminimo žingsniai:
Išvalome karpį ir pasiruošiame filė (be odos).
Susipjaustome karpio filė gabaliukais.
Marinatui naudojame: kapotą/tarkuotą/grūstą česnaką, druską, pipirus (jų nepagailėti ir būtinai grūsti turėtų būti), žuvies žolelių prieskonius, išspaudžiame citriną.
Marinuoti reikia mažiausiai vieną valandą, bet geriausia 10-12 valandų, pavyzdžiui per naktį šaldytuve.
Kepame ant riebalų įkaitintoje keptuvėje apie 15-20 min.
Įdėjus į lėkšte pabarstome smulkiai supjaustytais krapais.
Padažui:
Sumaišykite baltų naminių krienų 2 arbat. šaukštelius su 1 arbatiniu šaukšteliu pesto padažo.
Skanaus linki "Sulieknėk sveikai"
maisto gaminimo kursų vadovė
Aistė Švetkauskė