Jums reikės:
6-8 šaukštų tarkuoto Ementalio sūrio
1 litro vandens
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės grietinėlės (10 procentų riebumo)
3 riekelių skrudinimo duonos
2 valgomųjų šaukštų sviesto
pagal skonį druskos, maltų pipirų ir kmynų
Gaminimas:
1. Nupjaustykite skrudinimui skirtos duonos pluteles, tada duoną supjaustykite nemažais vienodo dydžio kubeliais. Ištirpinkite sviestą keptuvėje ir iki geltonumo apskrudinkite duonos kubelius.
2. Į puodą supilkite vandenį, užvirkite jį ir supilkite apkeptą duoną. Pagardinkite kmynais ir palikite ant nedidelės ugnies virti penkias minutes. Kitame puode pakaitinkite pieną sumaišytą su grietinėle, tada šį mišinį supilkite į bendrą puodą ir palaukę kol užvirs nuimkite nuo ugnies.
3. Į išvirusią sriubą suberkite tarkuotą sūrį ir atsargiai pamaišykite. Sriubą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.
Skanaus!