Pienių žiedai – žiedus reikėtų skinti vidurdienį, kai jie labiausiai išsiskleidę. Žiedai praplaunami po tekančiuvandeniu, gerai nusausinami popieriniuose rankšluosčiuose, skabomi geltonieji žiedlapiai ir lengvai įspaudžiami į sviestą. Man patiko ir truputis druskos. Jokio kartumo žiedlapiuose ištikrųjų nėra.

Garšvos – jauni lapeliai nuskinami nuo stiebų, pasmulkinami norimo dydžio gabaliukais ir taip pat įspaudžiami į sviestą. Skonis nustebino – intensyvus, originalus, stiprus.

Kiškio kopūstai – dar ką tik miškuose žydėję kiškio kopūstai, dabar jau džiugina trilapiais. SUmuštiniai su jais gavosi saikingai rūgštūs, gaivūs, niekad neragauto skonio.

Artimiausiomis dienomis bandysiu sumuštinukus su žliūge ir pienių lapais. Ir jau labai laukiu agurkinių šeimos augalų žiedų.