Perku kuo didesnes ir būtinai kietas, neįdužusiais, be juodų dėmių paprikas. Galima naudoti visų spalvų paletę – sluoksniuoti trispalves stiklainiuose arba gaminti vieną spalvą.

Pirmiausiai 7 l puode užkaičiu 3 l vandens.

Iki jam užverdant išsėklinu ir supjaustau stambiais gabalais paprikas, praplaunu, kad neliktų sėklų. Į švarius stiklainius dedu po 2-4 skilteles česnako, 0,5-1 a.š. sauso prieskonių mišinio marinavimui, 1-2 a.š. medaus.

Medus tinka bet koks – tiek šviežias, tiek susicukravęs, tiek dirbtinis.

Paprikas beriu į verdantį vandenį – tiek, kad jos laisvai plaukiotų – ir blanširuoju 5-6 minutes, išgriebiu iš vandens ir paspaudžiant dedu į stiklainius. Vėsdama paprika dar sugula, todėl nereikia skubėt, vis papildant stiklainius vienu-kitu gabaliuku.

Kai jau visos paprikos sudėtos, į vandenį pilu 3 st. be kaupo cukraus, 3 v.š. rupios druskos, 300 ml aliejaus.

Užverdu mišinį ir į verdantį supilu 2 st. 9 proc. acto.

Marinatu užpildau stiklainius, suku dangtelius ir apverstus kloju kuo šilčiau. Šiame etape skubu, kad kuo ilgiau laikytųsi karštis. Laikau apklotus apie 12 val. Laikau rūsy.

Tinka kaip garnyras, sumuštinių ar salotų dalis, užkanda…