Perku kuo didesnes ir būtinai kietas, neįdužusiais, be juodų dėmių paprikas. Galima naudoti visų spalvų paletę – sluoksniuoti trispalves stiklainiuose arba gaminti vieną spalvą.
Pirmiausiai 7 l puode užkaičiu 3 l vandens.
Iki jam užverdant išsėklinu ir supjaustau stambiais gabalais paprikas, praplaunu, kad neliktų sėklų. Į švarius stiklainius dedu po 2-4 skilteles česnako, 0,5-1 a.š. sauso prieskonių mišinio marinavimui, 1-2 a.š. medaus.
Medus tinka bet koks – tiek šviežias, tiek susicukravęs, tiek dirbtinis.
Paprikas beriu į verdantį vandenį – tiek, kad jos laisvai plaukiotų – ir blanširuoju 5-6 minutes, išgriebiu iš vandens ir paspaudžiant dedu į stiklainius. Vėsdama paprika dar sugula, todėl nereikia skubėt, vis papildant stiklainius vienu-kitu gabaliuku.
Kai jau visos paprikos sudėtos, į vandenį pilu 3 st. be kaupo cukraus, 3 v.š. rupios druskos, 300 ml aliejaus.
Užverdu mišinį ir į verdantį supilu 2 st. 9 proc. acto.
Marinatu užpildau stiklainius, suku dangtelius ir apverstus kloju kuo šilčiau. Šiame etape skubu, kad kuo ilgiau laikytųsi karštis. Laikau apklotus apie 12 val. Laikau rūsy.