aA
Dar viena labai įdomi skonių kombinacija jūsų dėmesiui. Ypač jei jau randate agurkų-peraugėlių.
Su krienais marinuoti agurkai
© Kūmutės virtuvė

Seniai marinuojame agurkus ir pomidorus su garstyčiomis, įvairiais lapais, česnakų ir krapų kotais, rodosi ką dar besugalvosi. O štai viename tinklalapyje virė diskusija apie krienus, ne šaknis ar lapus, bet tuos tarkuotus, pirktus pas babytes turguje krienus. Baltus, ne raudonus. Kaipgi nepabandyti? Nesiplėsiu aprašant gautą marinuotų agurkų skonį, tai tiesiog nepakartojamai trašku, gaivu, saikingai aštru… Krienus dėjau į savo labai mėgstamą šaltai marinuotų agurkų marinatą.

Didelius agurkus nulupu, pjaunu per pusę, išimu sėklas ir supjaustau nedideliais gabaliukais. Juos pasveriu, sukrečiu į puodą ir toliau skaičiuoju pagal šį receptą:

2 kg pjaustytų agurkų
2 v.š. rupios druskos
2 v.š. krienų
1 česnakas
0,5 kg cukraus
8 v.š. aliejaus
1 st. acto

Agurkus užberiu druska ir palieku 4-6h, kad išsiskirtų sultys. Atskiram inde sumaišau cukrų, aliejų ir actą, ant agurkų masės smulkia tarka sutarkuoju česnakus, dedu krienus ir užpilu sumaišyta mase. 12h lai pastovi, dažniausiai palieku nakčiai. Sekantis etapas – dideliu šaukštu išmaišau masę ir “rūšiuoju” vienodus gabaliukus į stipriai iškaitintus stiklainius, užpilu skysčiu iš puodo. Užsuku iškaitintu dangteliu ir dedu žemyn galva valandai kitai. Viskas. Jokių kaitinimų.

Ragavome su švelnia grilio paukštiena, dėjau ant duonos, pateptos kepenine. Skanu…

Kūmutės virtuvė
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Amerikos lietuvė – apie tai, kaip vos kelios savaitės jos nuomonę apie Trumpą pakeitė iš esmės: kažkada buvau didžiausia jo skeptikė (519)

Į Jungtines Valstijas emigravusi aktyvi moteris, buvusi liberalė Renata Underis sako, kad pastarasis...

Išdrįsus kalbėti vienai, apie Kėdainių priėmimo skyrių prabilo ir kiti: ten yra baisu (135)

Kėdainiuose įvyko grandininė reakcija: vienam žmogui socialiniame tinkle papasakojus nemalonią...

Su dviratininku susidūręs vyras, važiavęs paspirtuku, ligoninėje mirė (13)

Birželio 5 d., apie 18.40 val., Panevėžyje, Panevėžio kultūros ir poilsio parke po Nemuno...

Kavos vartojimo paslaptys: kiek daugiausiai puodelių per dieną galime išgerti (6)

Daugelio rytas prasideda nuo puodelio kavos, kuris suteikia energijos ir leidžia efektyviai pradėti...

Prancūzų pajėgos Malyje nukovė „Al Qaeda“ vadeivą (18)

Prancūzijos ginkluotosios pajėgos Malyje nukovė teroristinės grupuotės „Al Qaeda“...

Kraupi pramoga – žmonių zoologijos sodai – buvo viena pelningiausių XX a. pradžios šou verslo krypčių (237)

XX amžiaus pradžioje atėję į zoologijos sodą Europoje ar Jungtinėse Valstijose, narvuose...

Fiziko žinia bijantiems 5G technologijos: jei valgote raugintas daržoves, tai galite ir saugiai naudoti 5G (87)

5G ryšio technologijos ir nejonizuojančios elektromagnetinės spinduliuotės reikėtų baimintis...

Valdžiai ruošiantis mažinti mokesčius, verslininkai ženklių pokyčių nesitiki: daugiau išlaidauti gyventojų tai nepaskatins (53)

Valdžia šiuo metu svarsto, ar mažinti darbo apmokestinimą. Verslininkų ir ekonomisto nuomone,...

Automobilių aikštelėje „Tvarkiečiai“ likviduos partiją ir prisijungs prie Zuoko (80)

Šeštadienį Vilniuje, prie „Litexpo“ rūmų esančioje automobilių aikštelėje, Lietuvos...

|Maža didelių žinių kaina