4-6 porcijos

Tešlai:

1/2 stiklinės avižinių dribsnių
3 šaukštai sezamo sėklų
1 stiklinė miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
3/4 šaukštelio jūros druskos
1/2 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
1/3 stiklinės paprasto sojų pieno ar vandens
1/3 stiklinės sezamų aliejaus ar alyvų aliejaus, dar šiek tiek skardai patepti

Įdarui:

7 šaukštai alyvų aliejaus
1 stiklinė smulkiai supjaustytų svogūnų
300 g pievagrybių
2 šaukštai sauso baltojo vyno ar vandens
1 1/2 šaukštelio rupios jūros druskos
3 česnako skiltelės
10 - 12 šviežių bazilikų lapelių
1/2 šaukštelio smulkiai supjaustytų šviežių čiobrelio lapelių
žiupsnelis aitriųjų raudonųjų pipirų dribsnių
450 g nusausinto kieto tofu
2 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 šaukštas ryžių acto
kilogramas šviežių špinatų
Paprikos pabarstymui

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlai ant kepimo skardos supilkite avižinius dribsnius ir sezamo sėklas ir kepinkite orkaitėje aštuonias minutes. Sudėkite į virtuvinį kombainą. Supilkite miltus, kepimo miltelius, druską ir pipirus, malkite, kol dribsniai bus susmulkinti.

Dubenyje sumaišykite aliejų ir sojos pieną. Mediniu šaukštu įmaišykite sausus ingredientus.

9 arba 10 colių torto formą patepkite aliejumi. Sudėkite tešlą. Tešlą suvyniokite į plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą, kol gaminsite įdarą.

Įdarui įkaitinkite keptuvėje du šaukštus aliejaus. Sudėkite svogūnus ir grybus, kepinkite apie dešimt minučių, kol pagels. Supilkite vyną, pabarstykite puse šaukštelio druskos ir kepinkite, kol vynas išgaruos. Suberkite daržoves į atskirą indą ir atidėkite.

Mažame puode vidutinėje temperatūroje pakaitinkite likusius penkis šaukštus aliejaus. Sudėkite česnaką, baziliką, čiobrelį, aitriojo pipiro dribsnius. Kaitinkite tris-keturias minutes arba kol česnakas pageltonuos. Nelaukite, kad česnakas paruduotų – jis taps kartus. Supilkite į virtuvinį kombainą.

Į kombainą sutrupinkite tofu. Supilkite citrinos sultis, actą, likusį šaukštelį druskos ir susmulkinkite iki vienalytės masės. Sudėkite į grybų-svogūnų mišinį.

Nuskabykite špinatų stiebus, nuplaukite lapus, keliskart pakeisdami vandenį. Sudėkite į puodą ir virkite uždengę kelias minutes; nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu. Gerai nusausinkite, smulkiai supjaustykite. Sudėkite į likusį mišinį ir gerai išmaišykite.

Gautuoju mišiniu pripildykite tešlą, šaukštu išlyginkite paviršių. Pabarstykite paprika ir kepkite 45-50 minučių. Vėsinkite dešimt minučių prieš pjaustydami ir patiekdami.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)