4 porcijos
Produktai:
200 gramų karčiojo šokolado,
150 gramų sviesto,
180 gramų smulkaus cukraus,
3 kiaušiniai,
70 gramų kakavos miltelių,
100 gramų tamsių razinų,
2 šaukštai romo arba konjako,
3 lašai vanilės ekstrakto.
Kaip gaminti:
Užpilkite razinas romu ir palaikykite 10 min.
Šokoladą sulaužykite gabalėliais, kartu su sviestu ištirpinkite inde, įstatytame į karštą vandenį. Suberkite cukrų ir maišykite, kol viskas galutinai ištirps. Tada suberkite į masę kakavą ir razinas.
Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų, Trynius supilkite į šokolado masę, gerai išmaišykite. Įlašinkite vanilės ekstrakto. Baltymus išplakite iki purios masės, sudėkite į šokolado masę ir gerai išmaišykite.
Ištepkite kepimo formą sviestu, supilkite tešlą ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 25 min. Palaukite, kol atvės, o tuomet galima valgyti.
Skanaus!